Grilované kurča fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 15. augusta 2010

jednoduchý spôsob ako si doma ugrilovať kurčiatko...

3-4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 KL
príloha:
6-8 ks
šalát:
4-5 ks
1 ks
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...očistíme si zemiaky, po dĺžke prekrojíme a dáme variť do slanej vody...

    Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...kurčiatko si poriadne očístíme, orežeme z neho prebytočné veci, dáme ho ľahnúť na chrbát a rozrežeme (prestrihneme) ho cez prsia, kurča je teraz všade rovnako hrubé a pri grilovaní sa rovnomerne prepečie...

    Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pripravíme si raslinný olej, plnotučnú horčicu a grilovacie korenie (prípadne zmes rôznych korení) dobre to rozmiešame a ponatierame celé kurčiatko, kúsok marinády si necháme...

    Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...zemiaky sa varia asi 15 minút, scedíme ich. Kurča si preložíme na rošt z rúry. Na pekáč si rozotrieme marinádu, ktorou sme natierali mäso a poukladáme predvarené zemiaky plochou stranou na plech, jemne roztlačíme a posypeme soľou a celou rascou...

    Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...do rúry vložíme rošt s kurčiatkom a pod neho plech so zemiakmi. Na rošt sa zmestia dve kurčatá. Keď sa bude kurča grilovať šťava bude stekať na zemiaky...

    Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...pečieme asi 45 minút, na záver s grilom. Keď kurčiatko schrumkovatie, tak ho vyberieme a dopečieme zemiaky. Podávame s pečenými zemiakmi a paradajkami s cibuľkou, pochúťkovou smotanou a čerstvou petržlenovou vňaťou...dobrú chuť

    Grilované kurča (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
tie zemiaky pod tým kuriatkom sú super nápad, nabudúce, keď budem piecť kurča, určite skúsim! a paradajkový šalátik s cibuľou a vňaťou máme veľmi radi:))!!!
ďakujem, toto kurča je taký zimnodovolenkový nápad, keď treba všetko rýchlo a chutne navariť, najesť sa a potom ísť zase lyžovať (spomienka na zimnú dovolenku v týchto horúčavách dobre padne)...
Už dávnejšie hľadám takýto recept na grilované kura. Tento je úplne perfektný s lopatistickým návodom. A ešte aj foto je výborné. Gratulujem Ti enerrgizer. Na záver jedna upresňujúca otázka: najprv kura klasicky pečieš a potom dáš grilovanie?
Skusam absolutne novu ruru a este sa s nou "nekamaratim" .No a teraz budem vyzera asi ako uplny magor pretoze mam niekolko otazok :
zapinal si spodny aj vrchny ohrev?
na kolko stupnov si to pred grilovanim nastavil? staci 200°C?
a turbo /teplovzdusny ohrev/? zapinal si ?
Dnes som uz "skusmo" piekla chlieb , ciabatty aj strudlu , takze najblizsie chcem kurca aj so zemiakmi !!! Co najmenej prace ...:-)
áno, spodný a vrchný...ku koncu pečenia som zapol gril s ventilátorom a stačí 200°C. Turbo zapínam, len keď predhrievam rúru, alebo pečiem pizzu. Blahoželám k novej rúre :)
...jééééj, aj ja mám novú rúru, takže ďakujem za podrobný popis spôsobu pečenia, taktiež ďakujem Stefanovi, že pripomenul tento recept cez diskusiu, je veeeľmi lákavý a fakt jednoduchý :-)

Pridaj komentár k receptu: