Hruškovo–jablkový koláč s tvarohom a hrozienkami
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 26. novembra 2009
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 26. novembra 2009
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lístkové cesto vyvaľkáme, dáme na pekáč a upečieme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a zmiešame s tvarohom. Pridáme hrozienka a dáme na pečené lístkové cesto. Jablká a hrušky olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Jablčnú šťavu zmiešame s trochou cukru a zredukujeme na polovicu.
- 2
V takto pripravenom sirupe krátko povaríme ovocie a položíme na tvaroh. Sirup ešte zredukujeme a nalejeme na jablká. Posypeme mandľami a dáme piecť do rúry na 160 stupňov Celzia asi 35 minút.
- 3
Náš tip: Vhodnou prílohou je ovocný punč.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu