Hruškovo–jablkový koláč s tvarohom a hrozienkami

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 26. novembra 2009
Hruškovo–jablkový koláč s tvarohom a hrozienkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
150 g
2 ks
1 PL
200 g
1 PL
50 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme, dáme na pekáč a upečieme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a zmiešame s tvarohom. Pridáme hrozienka a dáme na pečené lístkové cesto. Jablká a hrušky olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Jablčnú šťavu zmiešame s trochou cukru a zredukujeme na polovicu.

  2. 2

    V takto pripravenom sirupe krátko povaríme ovocie a položíme na tvaroh. Sirup ešte zredukujeme a nalejeme na jablká. Posypeme mandľami a dáme piecť do rúry na 160 stupňov Celzia asi 35 minút.

  3. 3

    Náš tip: Vhodnou prílohou je ovocný punč.

Diskusia k receptu

grandma
To lístkové cesto ide len na spodok ????????????
danielas
koláčik môže byť báječný. Mne sa tiež zdá na obrázku toho tvarohu viac. Ukladám.
silvica
to lístkové sa pečie 2x ?? -ja robím podobne ale pečiem až všetko spolu...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia