Karamelové kocky

daanoo - fotkadaanoo, 7. októbra 2011

VIDEORECEPT:

Suroviny

3 šálky
4 lyžice
3 lyžice
1 hrnček
6 lyžíc
1,5 kávovej lyžičky




Postup

  1. 1

    Zmiešajte cukor a kakao dohromady vo väčšiom hrnci, potom pridajte kukuričný sirup a mlieko.

  2. 2

    Zmes varte pri stredne vysokej teplote a miešajte, až dosiahnete teploty zhruba 125°C. Zložte hrniec zo sporáka. Otestujte, či je zmes hotová tak, že vhodíte trochu zmesi do studenej vody, keď sa vám vytvorí jemná gulička, je zmes hotová.

  3. 3

    Pridajte maslo a vanilku do zmesi a opatrne zamiešajte. Tiež môžte pridať jemne nasekané oriešky.

  4. 4

    Nelejte zmes rychle do sklenenej misi než vychladne. Použite stierku na rovnomerne rozotrenie.

  5. 5

    Nechajte karamel na pár hodin ležať, potom ho narežte na štvorce a podávajte. Karamel môžete dať do chladničky v uzavretej nadobe a skladovať po dobu jedného týždňa.

Diskusia k receptu

sovka62
Takže karamelky? Niečo ako moje obľúbené Krovky? To by mi iste chutilo!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia