VIDEORECEPT:
Postup
-
1
Zmiešajte cukor a kakao dohromady vo väčšiom hrnci, potom pridajte kukuričný sirup a mlieko.
- 2
Zmes varte pri stredne vysokej teplote a miešajte, až dosiahnete teploty zhruba 125°C. Zložte hrniec zo sporáka. Otestujte, či je zmes hotová tak, že vhodíte trochu zmesi do studenej vody, keď sa vám vytvorí jemná gulička, je zmes hotová.
- 3
Pridajte maslo a vanilku do zmesi a opatrne zamiešajte. Tiež môžte pridať jemne nasekané oriešky.
- 4
Nelejte zmes rychle do sklenenej misi než vychladne. Použite stierku na rovnomerne rozotrenie.
- 5
Nechajte karamel na pár hodin ležať, potom ho narežte na štvorce a podávajte. Karamel môžete dať do chladničky v uzavretej nadobe a skladovať po dobu jedného týždňa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu