Fazuľkový šalát s lahôdkovým tofu fotorecept
Foto: tejaja
Väčšina ľudí považuje tofu za potravinu pre vegetariánov a vegánov. Ale nezatracujte ho, aj keď ste vyznávačmi mäsa. Obsahuje hodnotné rastlinné bielkoviny a Zobraziť celý popisVäčšina ľudí považuje tofu za potravinu pre vegetariánov a vegánov. Ale nezatracujte ho, aj keď ste vyznávačmi mäsa. Obsahuje hodnotné rastlinné bielkoviny a pri šikovnej príprave má aj dobrú chuť. Na trhu je dostatok druhov aj ochuteného tofu. Stačí si vybrať podľa toho, čo chceme s tofu pripraviť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľky nakrájame, dáme do kastróla, osolíme a podlejeme niekoľkými lyžicami vody. Podusíme asi 10 minút. Voda sa musí vydusiť úplne. Necháme vychladnúť.
-
2
Tofu nakrájame na kocky a na troške oleja na panvici orestujeme. Necháme tiež vychladnúť.
-
3
Fazuľku preložíme do misky, pridáme nakrájané cibuľky a na kocky nakrájanú kapiu. Premiešame.
-
4
Pridáme opražené kocky tofu, olivový olej, okoreníme, ochutíme citrónovou šťavou a premiešame. Ak treba, dosolíme. Dáme do chladničky vychladiť.
-
5
Podávame s chlebom.
Diskusia k receptu