Hubové rizoto

helga50 - fotkahelga50, 23. októbra 2015
Hubové rizoto
Foto: helga50

Suroviny

 sušené




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji si necháme zavoňať pretlačený cesnak, potom pridáme ryžu a vopred namočené huby aj s vodou a stále miešame postupne prilievame aj vývar kým ryža nieje hotová potom už len soľ korenie a na záver maslo všetko ešte raz premiešame, na vrch dáme parmezán a podávame.

Diskusia k receptu

dormella
Spatne to nebude, ale postup neni zrovna moc "italsky"...
zinnajdha
@dormella , napíš aký je italský postup. Ja si myslím, že risotto sa robí tak ako to je v recepte: za stáleho miešania a pridávania vody /vývaru...?
dormella
Nejprve bys mela tu ryzi a dobre "vyzdimane" houby na tuku a male salotce (lepe nez cesneku), mirne osmazit. Zacni salotkou, pridej houby a pak ryzi. Az ryze zesklovati, prelij trochou bileho sucheho vina (na 300 g ryze asi 1 dcl), nech vino zcela odparit (dulezite a trva jen chvilku), pak postupne pridavej vyvar (smichany s vodou z hub), coz ty jsi delala absolutne spravne. Zda se to "malickost", ale ve finale je vysledek jeste lepsi.
Do hotoveho risotta (mimo zdroj tepla) pridej maslo a strouhany parmezan (tedy ne na platky na hotove risotto) , trochu jemne posekane zelene petrzelky a dobre promichej. Priste treba zkus takto, myslim, ze rozdil poznas a ocenis. Preji Ti hodne zdaru......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia