Rybací eintopf so zeleninou
Ľubomír Galbavý a Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 15. novembra 2015
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 15. novembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fenikel, mrkvu, pór a zeler očistíme a nakrájame na malé kúsky, cesnak očistíme a nasekáme.
- 2
Olej rozpálime, zeleninu a cesnak 2 – 3 minúty restujeme a zalejeme bielym vínom, pridáme bobkový list a necháme povariť. Medzitým nakrájame rajčiny, zbavíme ich jadier a nakrájame na kocky.
- 3
Mušle opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Bylinky umyjeme a nasekáme najemno. Rybu nakrájame na väčšie kusy.
- 4
Keď je zelenina uvarená, pridáme rybu, rajčiny, mušle a šafran do zeleninového vývaru. Krátko povaríme a nakoniec pridáme bylinky, soľ a korenie. K jedlu sa hodí miska miešanej ryže.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu