Pečené pstruhy s paprikou a paradajkami

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 10. júna 2014
Pečené pstruhy s paprikou a paradajkami
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (po 400g)
60 ml
200 g
2 strúčiky
4 ks
4 ks
40 g




Postup

  1. 1

    Očistené, umyté a osušené pstruhy osolíme a okoreníme. Opečieme ich z každej strany dve minúty a dopečieme 10 minút v rúre.

  2. 2

    Na zvyšnom oleji osmažíme cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájanú papriku a potom paradajky. Dochutíme a povaríme päť minút. Servírujeme s nasekanou pažítkou.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Dobrý tip na servírovanie, ryba sa roztvorí až po upečení, ako vidím. Ľahké jedlo na leto :-) 5*
micanela
recept pekny ale ta hlava je fakt odpudzujuca - este ze nemrka
safran
veru, netvári sa prstrúžik šťastne, niečo do oka by to možno spravilo...
vcelka
Keby tam nebola hlava, nuž hádam ani chvost nie. Takže potom už by to žiadnu rybu nenapodobňovalo... :-) Každopádne je to vec vkusu. Mne sa tiež nepáči, keď je na zabíjačkovom stole hlava prasaťa a iným sa to páči...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia