Guľôčky s mäsovou plnkou
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 16. novembra 2011
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 16. novembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na malé kocky a opražíme na cibuľke. Zo zemiakov, múky a vajec vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 5 mm.
- 2
Pohárom povykrajujeme z cesta kruhy a naplníme ich mäsom, opreženým na cibuľke. Vytvarujeme ich do guľôčok. Uvaríme v osolenej vode.
- 3
Kapustu narežeme na rezance. Cibuľku opražíme na oleji s rascou, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme kapustu. Podlejeme červeným vínom a vodou. Dusíme 15 minút a nakoniec zaprášime hrubou múkou. Cibuľku si opečieme na oleji a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu