Guľôčky s mäsovou plnkou

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 16. novembra 2011
Guľôčky s mäsovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1000 g, varené v šupke
1 ks
200 g
200 g
1000 g
200 ml
50 g
30 ml




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na malé kocky a opražíme na cibuľke. Zo zemiakov, múky a vajec vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 5 mm.

  2. 2

    Pohárom povykrajujeme z cesta kruhy a naplníme ich mäsom, opreženým na cibuľke. Vytvarujeme ich do guľôčok. Uvaríme v osolenej vode.

  3. 3

    Kapustu narežeme na rezance. Cibuľku opražíme na oleji s rascou, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme kapustu. Podlejeme červeným vínom a vodou. Dusíme 15 minút a nakoniec zaprášime hrubou múkou. Cibuľku si opečieme na oleji a podávame.

Diskusia k receptu

nika60
Toto je najobľúbenejšie jedlo môjho manžela Chválim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia