České halušky

podajmicesto - bez fotkypodajmicesto, 31. júla 2019

Takéto halušky som dostal v Brne... mám rád to mesto

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
2 l
1 ks
4 strúčiky
100 g
100 g (z konzervy)
300 g




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nastrúhame najemno, pridáme múku, zamiesime cesto, uvaríme v osolenej vode halušky, scedíme, neprepláchneme vodou.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na tenké plátky. Opražíme na troche oleja.

  3. 3

    Na halušky dáme šampiňóny z konzervy, pridáme paštétu, premiešame. Podávame posypané strúhanou mozzarellou.

Diskusia k receptu

haji
Počítám, že na Kolišti.
evanaaa
Surové šampiňóny? A čo tá cibuľa s cesnakom po opražení sa odloží na druhý deň? Také chute nemá ani tehotná žena :-))))
podajmicesto
@Evanaaa (1.8.2019 20:52)

Cibuľa s cesnakom sa zmieša so šampiňónmi a to sa dá na halušky.

Je to výborné jedlo, odporúčam, tiež som bol skeptický, ale chutí to fakt super.
bojar
toto nie sú halušky to je pasqvil (rá by som to napísal na plnú hubu, ale to nejde)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia