Obarínová polievka

spisovatel5 - bez fotkyspisovatel5, 28. októbra 2016

Túto polievku ma naučila robiť moja mama, keď varila na obed strapačky ( zemiakové halušky ) s kyslou kapustou, alebo s bryndzou, ale aj Zobraziť celý popisTúto polievku ma naučila robiť moja mama, keď varila na obed strapačky ( zemiakové halušky ) s kyslou kapustou, alebo s bryndzou, ale aj s tvarohom. Je to jednoduchá a rýchla polievka z vody, v ktorej sa varili strapačky. Ma trochu divný názov, ale naozaj je to pochúťka a šetrí aj čas. Ak to niekto vyskúša, tak určite neoľutuje a popri tom ušetrí aj čas.

5 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/4 ks
1 PL
1/2 ČL
štipka
1/2 ČL
štipka
podľa chuti
 (vývar)




Postup

  1. 1

    Na drobno posekanú cibuľu opražíme na oleji do zlatova v kastróliku a zalejeme vodou, v ktorej sme uvarili strapačky.

  2. 2

    Pridáme ocot, červenú mletú papriku, v dlani rozdrvenú suchú majoránku, Vegetu, mleté čierne korenie ( môže byť aj biele ) a všetko necháme prevrieť.

  3. 3

    Do hotovej polievky dáme uvarené strapačky a to je všetko. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Mama zasa využila vodu v ktorej varila cestoviny na cesnakovú rýchlu polievku, čiže niečo podobné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia