Túto polievku ma naučila robiť moja mama, keď varila na obed strapačky ( zemiakové halušky ) s kyslou kapustou, alebo s bryndzou, ale aj Zobraziť celý popisTúto polievku ma naučila robiť moja mama, keď varila na obed strapačky ( zemiakové halušky ) s kyslou kapustou, alebo s bryndzou, ale aj s tvarohom. Je to jednoduchá a rýchla polievka z vody, v ktorej sa varili strapačky. Ma trochu divný názov, ale naozaj je to pochúťka a šetrí aj čas. Ak to niekto vyskúša, tak určite neoľutuje a popri tom ušetrí aj čas.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na drobno posekanú cibuľu opražíme na oleji do zlatova v kastróliku a zalejeme vodou, v ktorej sme uvarili strapačky.
- 2
Pridáme ocot, červenú mletú papriku, v dlani rozdrvenú suchú majoránku, Vegetu, mleté čierne korenie ( môže byť aj biele ) a všetko necháme prevrieť.
- 3
Do hotovej polievky dáme uvarené strapačky a to je všetko. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu