
Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou
Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným vínom. Varíme a redukujeme, ...

Kôprové kuracie ragú
Mäso na oleji upražíme, ochutíme ho soľou, korením, horčicou a kôprom a všetko dobre...

Gaštanovo-hubová krémová polievka
Predvčerom na firemnej oslavne sa nezabudlo ani na vegetariánov; v ponuke boli celkom príjemné jedlá a tak...

Jemný vývar
Jasné, úplne obyčajná vec, nijako chuťovo výrazná, ničím neohurujúca, ale mne strašne chutí....

Naša obľúbená kapusta
Takúto kapustu robievala moja maminka a všetci sme ju radi jedávali. Je to chutné, sýte...

Vyprážané jablkové taštičky s medovkou
Ošúpané jablká nakrájame na kocky. Ochutíme škoricovým a vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a pridáme nakrájanú medovku...

Semienkový „lepeňák“ so strateným vajíčkom
Semienkový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň ľubovoľné semienka. Základný recept...

Smrčkovica z nášho lesa
Pri dnešnej prechádzke lesom sme našli smrčky, tak nastala zmena plánu varenia a uvarila som túto...

Fazuľový vianočný šalát
Fazuľu namočíme a potom uvaríme v osolenej vode. K fazuli pridáme lečo, horčicu, kečup,...

Záhorácká topinka
Tento recept pochadza ze záhorá konkrétne z Holíča. K obľúbeným patrí preto, že je rýchly,...

Karfiolový krém s restovanou hlivou
Karfiol, zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame. V rozohriatom hrnci roztopíme maslo, orestujeme cibuľu....

Mäsové ihly v cestovinovom šaláte
Cestoviny uvaríme takmer domäkka, zeleninu nakrájame na rovnaké kúsky (veľké asi ako hrášok).

Jablkový zós
V detstve sme ho mali na tanieri častejšie, lebo jablká rástli v záhrade a aj varené mäso...

Cviklová polievka s pirôžkami
Odkiaľ pochádza tento recept uz sa nedozviem, ale viem, ze varievala ho moja nebohá svokra...

Šalát vajíčkový, variant Iowa
Aj tu, ďaleko od rodných Košíc, žijem so spomienkami na bezstarostné detstvo, mladosť, ...

Príloha do polievok – sedlina Naďky z Moravy
Vždy rád navštevujem Moravu. V spomienkach, ale hlavne fyzicky. Žije tam „kopec“ mojich sesterníc...

Špagety s hubami
špagety uvaríme v slanej vode, scedíme a opláchneme. Huby udusíme na masle s pôrom. Sparené mandle ošúpeme,...

Polévka z lilku
Vynikající recept od mojí kamarádky z Ammánu v mojí lehké úpravě. Ráda ji vařím, je...

Mačací tanec - moja verzia
Potrebovala som minúť jačmenné krúpy. Hľadala som na Googli recept ako to nejako originálne spracovať a...

Bruschetta s paradajkovým džemom
Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak...

Sriracha
Jednoduchá a rýchla príprava najlepšej chilli omáčky na svete. Používame na ňu ľubovoľnú odrodu chilli papričiek,...

Krevetovo–zeleninový aspik s pórkom
Najprv si uvaríme zeleninový vývar z mrkvy a petržlenu. Panvičku rozpálime a rozpustíme maslo, na...

Kelovo-brokolicová polievka
Keďže mi dnes skončila karanténa ??, zamierila som na moje obľúbené miesto (na trh?), kde mali nádhernú kelovú kapustu....

Kalerábová polievka s tekvicovými semienkami
Cibuľu, cesnak a kaleráb očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme...

Kulajda - pravá juhočeská
Odkedy som prvý raz ochutnal pravú kulajdu, varím ju doma. Skvelá, chutná a s...

Šalát s cestovinou a brokolicou
Zmiešame uvarené cestoviny s uvarenou brokolicou, pridáme pretlačený cesnak, horčicu a majonézu.

Hrášková polievka za 5 minút aj pre začiatočníkov
Mrazený hráčok rozdelíme na polovice , jednu dáme variť do 1/2 l vody s vegetou a...

Tekvicová minestrone
Polievočka, ktorá zahreje a poteší nie len v sychravom počasí. S ciabattou chutí tak taliansky,...

Obličková polievka so zeleninou
Bravčové obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme z nich močové kanáliky, pokrájame na rezance, sparíme...

Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou
Byvolia mozzarella sa právom hrdí tým, že patrí medzi najlepšie syry na svete. Výrazná aróma,...

Treska s karfiolovým pyré, so špargľou a šampiňónmi
Fenikel, paradajky, karfiol, listový šalát, reďkovky a paprika tých najrôznejších farieb a tvarov, ...

Hustá rybacia polievka s opečeným jeseterom
Rybacia polievka pripravená Martinom Repaským, viceprezidentom organizácie Kuchári bez hraníc.