Foto: elixir
Jednoducho upravená pečeň (1500 kJ).
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
40 g |
|
3 strúčiky (väčšie) |
|
50 ml (alebo voda) |
|
1 PL (zarovnaná) |
|
20 g |
|
25 g |
|
10 g |
|
2 g (kvapka) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na panvici si rozohrejeme kvapku oleja, dáme naň opražiť očistené a na drobno nakrájané strúčiky cesnaku a cibuľu. (Stačí to, lebo sa tak pražia len chvíľu a pečeň neskôr dodá dostatok tuku a šťavy.)
- 2
Pridáme umytú a na menšie časti nakrájanú pečeň a pražíme, kým trošku stuhne. Súbežne si dáme variť aj ryžu.
- 3
Pečeň podlejeme vývarom, prikryjeme a dusíme 10 minút.
- 4
Po 10 minútac pridáme k pečeni smotanu, prehrejeme, dosolíme podľa chuti a môžeme podávať...
- 5
...s uvarenou ryžou, posypané petržlenovou vňaťou, s čučoriedkami a ananásom. Kto chce menej kJ a sacharidov, môže vynechať napr. ryžu a pridať si radšej ešte trošku ovocia.
- 6
Hodnoty (cca):
1 500kJ
bielkoviny: 31g
sacharidy: 26g
tuky: 14,5g- 7
...a porcia, o ktorej ja môžem len snívať :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vadia ti tie joule ? Nepíš ich tam :))
Prezentacia tvojich receptov je JEDNICKA!