Morčacia pečeň v cesnakovo-smotanovej omáčke

elixir - fotkaelixir, 17. júla 2013
Morčacia pečeň v cesnakovo-smotanovej omáčke
Foto: elixir

Jednoducho upravená pečeň (1500 kJ).

1
porcia
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
40 g
3 strúčiky (väčšie)
50 ml (alebo voda)
1 PL (zarovnaná)
20 g
25 g
10 g
2 g (kvapka)




Postup

  1. 1

    Na panvici si rozohrejeme kvapku oleja, dáme naň opražiť očistené a na drobno nakrájané strúčiky cesnaku a cibuľu. (Stačí to, lebo sa tak pražia len chvíľu a pečeň neskôr dodá dostatok tuku a šťavy.)

  2. 2

    Pridáme umytú a na menšie časti nakrájanú pečeň a pražíme, kým trošku stuhne. Súbežne si dáme variť aj ryžu.

  3. 3

    Pečeň podlejeme vývarom, prikryjeme a dusíme 10 minút.

  4. 4

    Po 10 minútac pridáme k pečeni smotanu, prehrejeme, dosolíme podľa chuti a môžeme podávať...

  5. 5

    ...s uvarenou ryžou, posypané petržlenovou vňaťou, s čučoriedkami a ananásom. Kto chce menej kJ a sacharidov, môže vynechať napr. ryžu a pridať si radšej ešte trošku ovocia.

  6. 6

    Hodnoty (cca):
    1 500kJ
    bielkoviny: 31g
    sacharidy: 26g
    tuky: 14,5g

  7. 7

    ...a porcia, o ktorej ja môžem len snívať :)

    Morčacia pečeň v cesnakovo-smotanovej omáčke - obrázok 7

Diskusia k receptu

kabanoska
Samozrejme ! Už poznáme tvoj štýl a aj keď si neodfotila plot , každý vie kto zas takú parádu pridal . Prečo môžeš len snívať o takej porcii ?
Vadia ti tie joule ? Nepíš ich tam :))
sonulienka
aj ja robím podobne, morčaciu pečienku robievam veľmi často.´aj grilujem je fantastická.
pusta
veľmi pekný recept, všetko chuťovo vynikajúco ladí, taký má byť. už je v kk.
denyany
mňam, takéto jedlá môžem...pečeň milujem a morčacia je na prvom mieste. vďaka za rcp.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia