Zemiakové taštičky s bylinkovou praženicou
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 22. septembra 2013
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 22. septembra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno.
- 2
Pridáme múku a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme, vykrojíme kolieska a naplníme bylinkovou praženicou. Uzavrieme a na bokoch pritlačíme.
- 3
Taštičky mierne predvaríme 2–3 minúty. Vychladnuté taštičky obaľujeme v trojobale a smažíme dozlata.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu