Hráškové krupoto s marinovaným ovčím syrom v parmezánovom oleji
šéfkuchár wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 15. apríla 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
600 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
25 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
250 g (koreňová, brokolica, karfiol, špargľa...) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Deň pred prípravou jedla založíme parmezánový olej: Kôru z parmezánu a ovčí syr ponoríme do olivového oleja a necháme vylúhovať pri izbovej teplote.
- 2
Šalotku s cesnakom nakrájame najemno a restujeme na oleji dozlatista. Pridáme hrášok, podlejeme vývarom a povaríme cca 4 minúty. Potom dochutíme a rozmixujeme dohladka.
- 3
Krúpy uvaríme v osolenej vode „al dente“ a scedíme. Krúpy pridáme do panvice s hráškom a posypeme parmezánom. Nakoniec pridáme maslo, aby bolo krupoto krémovité.
- 4
Zeleninu nakrájame na menšie porcie a blanšírujeme v horúcej vode, potom zeleninu vyberieme a ponoríme do ľadu.
- 5
Oblanšírovanú zeleninu dáme na panvicu s trochou masla, prehrejeme a osolíme. Servírujeme s krupotom pokvapkaným parmezánovým olejom a s nakladaným ovčím syrom.
Tiež krupoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu