Chutná, sýta, myslím si že je každému jasne že na druhý chod nemusíte už vôbec myslieť:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 ks |
|
| 2 ks stonky |
|
| 180 g |
|
| na poprášenie |
|
| 0,75 l |
|
| 80 ml |
|
| 2 ČL |
|
| podľa chuti |
|
| pár kvapiek |
|
| na ozdobenie nahrubo posekané |
|
| na ozdobenie |
|
| na ozdobenie |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Vo väčšom hrnci ktorý sa nepripaľuje,na horúcom oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu.Pridáme 50 g pomletých arašidov a na malé kúsky pokrájaný zeler.
-
2
Za občasného miešania dusíme pod pokrievkou asi 7 minút.Podusenú zmes zaprášime múkou pomiešame a zalejeme studeným vývarom.Uvedieme do varu a varíme 20 minút.Polievku necháme troška vychladnúť.
-
3
Vylejeme do mixéra a najemno rozmixujeme.
-
4
Do hrnca dáme zvyšok pomletých arašidov a prilejeme k nim rozmixovanú zmes.Metličkou rozmiešame do krému.Primiešame smotanu,ochutíme vegetou,soľou,čiernym korením a všetkým podľa chuti.Pokvapkáme citrónom.Polievku troška prehrejeme ale už nevaríme.
-
5
Podávame ju ozdobenú buď slaninkou alebo pre zmenu opečenými bagetkami a to všetko zasypeme arašidmi a stonkou zeleru:)Dobrú chuť:)









varecha.pravda.sk/recepty/arasidova-polievka-fotorecept/3...
Tato tvoja je tiez iste chutna... Kludne mozes pouzit aj arasidove maslo, nemusis potom ani arasidy mliet :-).
@janger jeej mnam a ani som si ju nevšimla pred tým:(.....vyskúšam aj vašu:):)...a dakujem za radu:)