Myjavský škrtec
Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 29. januára 2014
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 29. januára 2014

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode. Uvarené scedíme a vodu odložíme.
- 2
Krupicu orestujeme na masti a zalejeme vodou zo zemiakov. Dusíme zmiešané s pretlačenými zemiakmi.
- 3
Vareškov tip: Škrtec je jednoduché jedlo, ktoré poslúži na rýchly obed alebo večeru. Skúste ho zapiť kyslým mliekom alebo zákvasom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
@anic - posyp je opečená strúhanka