Horúci šalát z farebnej šošovice

Michal Hečko a Kvetoslav Bojnák
šéfkuchár a jeho zástupca z hotela Mercure Bratislava Centrum, 8. marca 2015
Horúci šalát z farebnej šošovice
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

160 g uvarená
160 g uvarená
160 g uvarená
120 g
2 PL
2 PL
1/2 ks na šťavu
6-8 PL




Postup

  1. 1

    Šošovicu uvaríme v slanej vode. Všetky suché ingrediencie zmiešame. Dresing pripravíme tak, že zmiešame horčicu, med a šťavu z citróna.

  2. 2

    Za stáleho šľahania do zmesi pomaly lejeme olivový olej, aby dresing zhustol, dochutíme ho soľou, korením, zalejeme ním šalát a naaranžujeme na tanier. K šalátu môžeme pridať opečené kúsky chleba.

Diskusia k receptu

violeta
Tento dresing používam na rôzne šaláty, je fantastický, ja pridávam aj čerstvo mleté zelené korenie, niekedy vyskúšam kombinovať aj so šošovicou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia