Zeleninové rizoto so slaninou
Foto: podravka
Lahodné rizoto s mladým hráškom, slaninou a jemne rozpusteným syrom.
porcie
príprava
Suroviny
500 g mladý |
|
1 zväzok |
|
60 g |
|
4 PL |
|
1-2 ks |
|
1 strúčik |
|
300 g |
|
1 kocka |
|
|
|
|
|
50 ml |
|
40 g (alebo iný podľa chuti) |
|
Postup
-
1
Hrášok uvaríme v osolenej vriacej vode. Po uvarení ho dáme do studenej vody. Asi tretinu hrášku spolu s polovicou petržlenovej vňate rozmixujeme na pyré.
- 2
Slaninu najprv nakrájame na tenké plátky a potom na malé kúsky.
- 3
Do veľkej panivice dáme slaninu a opražíme ju. Pridáme nakrájanú mladú cibuľku, ktorú opražíme dozlatista a potom pridáme pretlačený cesnak a ryžu.
- 4
Trošku opečieme, pridáme trošku vlažnej vody a kocku zeleninového bujónu. Podlejeme vodou (cca 900 ml) a na miernom ohni za občasného miešania varíme, dokým nie je ryža mäkká.
- 5
Pred koncom pridáme hráškové pyré a zvyšný uvarený hrášok. podľa potreby osolíme a okoreníme. Pridáme smotanu, poriadne premiešame a posypeme syrom.
- 6
Podávanie: Podávame teplé rizoto posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tiež zeleninové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu