Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto so slaninou

podravka - fotkapodravka, 30. októbra 2018. Komerčný recept.
Zeleninové rizoto so slaninou
Foto: podravka

Lahodné rizoto s mladým hráškom, slaninou a jemne rozpusteným syrom.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

500 g mladý
1 zväzok
60 g
4 PL
1-2 ks
1 strúčik
300 g
1 kocka
50 ml
40 g (alebo iný podľa chuti)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrášok uvaríme v osolenej vriacej vode. Po uvarení ho dáme do studenej vody. Asi tretinu hrášku spolu s polovicou petržlenovej vňate rozmixujeme na pyré.

  2. 2

    Slaninu najprv nakrájame na tenké plátky a potom na malé kúsky.

  3. 3

    Do veľkej panivice dáme slaninu a opražíme ju. Pridáme nakrájanú mladú cibuľku, ktorú opražíme dozlatista a potom pridáme pretlačený cesnak a ryžu.

  4. 4

    Trošku opečieme, pridáme trošku vlažnej vody a kocku zeleninového bujónu. Podlejeme vodou (cca 900 ml) a na miernom ohni za občasného miešania varíme, dokým nie je ryža mäkká.

  5. 5

    Pred koncom pridáme hráškové pyré a zvyšný uvarený hrášok. podľa potreby osolíme a okoreníme. Pridáme smotanu, poriadne premiešame a posypeme syrom.

  6. 6

    Podávanie: Podávame teplé rizoto posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu