Arabské stehienka shawarma
Burc Tuncel
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs, 8. marca 2012
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs, 8. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
1000 g, vykostené |
|
1 hrnček |
|
1/4 šálky |
|
2 strúčiky rozdrvené |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
2 struky |
|
1 KL |
|
z 1 citróna |
|
8 ks, alebo arabského chleba |
|
tenké plátky |
|
1 ks, na tenko nakrájané |
|
na tenko nakrájané |
|
1/2 šálky, jemne nasekaná |
|
Postup
-
1
Zmiešajte všetky ingrediencie. Ak sa zmes zdá málo šťavnatá, pridajte olej. Kuracie kúsky namočte do zmesi, prikryte a nechajte v chladničke aspoň 8 hodín.
- 2
Potom kuracie kúsky aj so zmesou varte vo veľkom hrnci asi 45 minút do mäkka.
- 3
Uvarené kúsky vyberte, naplňte nimi pitu alebo arabský chlieb, pridajte zeleninu a zalejte zvyšnou omáčkou. Do pity môžete doplniť čokoľvek podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu