Arabské stehienka shawarma

Burc Tuncel
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs, 8. marca 2012
Arabské stehienka shawarma
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

1000 g, vykostené
1 hrnček
1/4 šálky
2 strúčiky rozdrvené
1 KL
1/2 KL
2 struky
1 KL
z 1 citróna
8 ks, alebo arabského chleba
 tenké plátky
1 ks, na tenko nakrájané
 na tenko nakrájané
1/2 šálky, jemne nasekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešajte všetky ingrediencie. Ak sa zmes zdá málo šťavnatá, pridajte olej. Kuracie kúsky namočte do zmesi, prikryte a nechajte v chladničke aspoň 8 hodín.

  2. 2

    Potom kuracie kúsky aj so zmesou varte vo veľkom hrnci asi 45 minút do mäkka.

  3. 3

    Uvarené kúsky vyberte, naplňte nimi pitu alebo arabský chlieb, pridajte zeleninu a zalejte zvyšnou omáčkou. Do pity môžete doplniť čokoľvek podľa chuti.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené, Kuracinka

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Joj, to ma daleko od shawarma.Zijem na Blizkom vychode, je to vynikajuce jedlo...
? shawarma je poulicne jedlo a v europe je pod menon gyros , ale ja som tiez vareny este nevidel ....
Aj by sa mi to páčilo, ale octu sa mi zdá trochu veľa, ja mám síce lahôdkový, len 5%-ný, ale aj tak. A viac by sa mi to páčilo pečené v rúre, vyskúšam.