
Foto: Matus113
Na jeseň, keď máme najlepšie jabĺčka, vtedy sa pripravuje tento vynikajúci koláčik.
porcie
príprava
Postup
-
1
Nakrájané jablká na kocky vložíme do hrnca a pridáme 8 polievkových lyžíc cukru. Pridáme približne 2 dcl vody. Varíme na kašu.
- 2
2 sáčky zlatého klasu rozmiešame v 2 dcl vody a pridáme k rozvareným jablkám. Varíme cca 4 minúty za neustáleho miešania.
- 3
Do tortovej formy si naukladáme vrstvu piškót a rozvarenú zmes naložíme na piškóty a rozotrieme. Dáme ďalšiu vrstvu piškót a polejeme rumom. Pridáme ďalšiu vrstvu jablkovej zmesi. Dáme chladiť do chladničky najlepšie na celú noc.
- 4
Mixérom urobíme šľahačku, ktorú rozorieme na vrch torty a posypeme nastrúhanou čokoládou.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu