Jablková torta

matus113 - fotkamatus113, 17. novembra 2009
Jablková torta
Foto: Matus113

Na jeseň, keď máme najlepšie jabĺčka, vtedy sa pripravuje tento vynikajúci koláčik.

4-5
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
8 PL
400 ml
2 ks
2 sáčok
1 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájané jablká na kocky vložíme do hrnca a pridáme 8 polievkových lyžíc cukru. Pridáme približne 2 dcl vody. Varíme na kašu.

  2. 2

    2 sáčky zlatého klasu rozmiešame v 2 dcl vody a pridáme k rozvareným jablkám. Varíme cca 4 minúty za neustáleho miešania.

  3. 3

    Do tortovej formy si naukladáme vrstvu piškót a rozvarenú zmes naložíme na piškóty a rozotrieme. Dáme ďalšiu vrstvu piškót a polejeme rumom. Pridáme ďalšiu vrstvu jablkovej zmesi. Dáme chladiť do chladničky najlepšie na celú noc.

  4. 4

    Mixérom urobíme šľahačku, ktorú rozorieme na vrch torty a posypeme nastrúhanou čokoládou.

Diskusia k receptu

Vymazať
forneta
tento recept som tu pridal aj ja! odkialo ho mate? a myslim si aj, ze ta slahacka tam je uz trochu moc nemyslite?
Vymazať
xilia
tento recept poznam uz dlhe roky, ale bez slahacky, oblievam ju cokoladou..........
Vymazať
vierena
Poznám tento recept, robievam ho, a keď je vychladený je výborný a osviežujúci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia