Foto: babav
Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj v zdravej vyzive, v cerstvych salatoch.Ponukam vam Zobraziť celý popisFarro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj v zdravej vyzive, v cerstvych salatoch.Ponukam vam recept na farro salat s orechovym pestom , baby kelom a paradajkami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 šálky |
|
2 šálky |
|
1 šálka |
|
1 šálka |
|
4-5 strúčiky |
|
1/4 šálky |
|
1/3 šálky |
|
z 1 citróna |
|
1 čl |
|
2 šálky |
|
1 šálka |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pouzila som tieto suroviny.
-
2
Suche farro.
-
3
2 salky farro v 4 salkach vody som varila 20 minut ,zvysnu vodu so precedila.
-
4
Na pesto som pouzila mladu arugulu , bazalku , cesnak, vlasske orechy a koru z citrona.
-
5
Olivovy olej ,stavu z citrona, sol a cierne korenie.
-
6
Vo food processore som vsetky ingrediencie vymiesala na pesto.
-
7
Pridala k uvarenej obilnine.
-
8
K tomu na polovicky rozkrajane chery rajcinky a mlade listy kelu.
-
9
Premiesala ,dosolila a salat je hotovy.
-
10
Vyborne chuti sam o sebe s cerstvym pecivom , alebo ako priloha k jedlu.
Farro je etnobotanický názov odvodený z latinčiny pre skupinu troch druhov pšenice: pšenica špaldová (Triticum špalda), pšenica dvojzrnná (Triticum dicoccum) a pšenica jednozrnná (Triticum monococcum), čo sú typy lúpanej pšenice (pšenice, ktorá nemôže byť vymlátená). Často sa názvom farro označuje špalda. Farro sa predáva sušené a pripravuje sa varením vo vode, kým nie je mäkké, ale stále chrumkavé (niektorí odporúčajú namáčanie cez noc). Používa sa ako prísada do jedál, ako sú šaláty a polievky.
Ak viete viac, podeľte sa s nami :)
iba latinsky nazov" triticum aestivum".
varecha.pravda.sk/recepty/psenicny-dezert-na-styri-sposob...
Je to alternatíva pre tých, ktorí nechcú jesť dnešnú modifikovanú pšenicu, alebo majú alergiu na pšeničnú bielkovinu. Pre celiakikov ale nie je vhodná, tiež obsahuje lepok. Dvojzrnku som videla niekde v slovenskom obchode, ale nespomeniem si že kde. žeby v DMke?
Vďaka za pripomenutie, kedysi som si takéto veci varila, akosi som na to ale zabudla. Musím si ju kúpiť, v Nemecku ju určite budú mať.
What is Farro?
Farro is an Italian word that encompasses three varieties of heirloom grains: einkorn, spelt and emmer wheat. These are referred to respectively as farro piccolo, farro grande and farro medio. So rather than being a single grain, farro is a collection of three grains and the term farro can refer to any of these three grains.
In a culinary sense, the word “farro” on a menu usually refers to any of these three grains cooked as the whole wheat berry, and left whole. If you’re eating out, and you see “farro” on the menu, be sure to ask what kind of farro the chef is using in the dish. Is it einkorn, spelt or emmer?