Červená šošovica na cibuľke

natascha - fotkanatascha, 16. marca 2013
Červená šošovica na cibuľke
Foto: natascha

Minule som skúsila kúpiť červenú šošovicu, ktorú som doteraz ešte nikdy nejedla. Vzišlo z toho toto.

1-2
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

100 g
2 PL
30 g




Postup

  1. 1

    Premyla som šošovicu, dala ju variť (cca 8min). Na oleji som do sklovita opražila na tenko pokrájanú cibuľu. Pridala som uvarenú a scedenú šošovicu a popražila.

  2. 2

    Vmiešala som kukuricu (rozmrazenu, alebo z konzervy) a na malé kúsky rozdelený a obvarený karfiol. (Ja som nepridávala veľa, mne ostal ešte z minulého dňa, tak som zúžitkovala).

  3. 3

    Pri dlhšom pražení bude šošovica suchšia, preto som ju podliala vodou. Dalo by sa aj vývarom, nech to má šťavu :) Všetko som spolu ešte miešala asi 5min. Na vrch som dala trochu nesladeného hečupu a na moje počudovanie to chuť nezhoršilo, ale zlepšilo. Viem si predstaviť polieť to nejakou omáčkou, prípadne postrúhať syrom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

cesminaz
Cervena sosovica je skoro na nerozoznanie od sucheho zlteho hrachu.Je znej velmi dobra polievka,je ich aj na vareche zopar :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia