Foto: natascha
Minule som skúsila kúpiť červenú šošovicu, ktorú som doteraz ešte nikdy nejedla. Vzišlo z toho toto.
porcia
príprava
Postup
-
1
Premyla som šošovicu, dala ju variť (cca 8min). Na oleji som do sklovita opražila na tenko pokrájanú cibuľu. Pridala som uvarenú a scedenú šošovicu a popražila.
- 2
Vmiešala som kukuricu (rozmrazenu, alebo z konzervy) a na malé kúsky rozdelený a obvarený karfiol. (Ja som nepridávala veľa, mne ostal ešte z minulého dňa, tak som zúžitkovala).
- 3
Pri dlhšom pražení bude šošovica suchšia, preto som ju podliala vodou. Dalo by sa aj vývarom, nech to má šťavu :) Všetko som spolu ešte miešala asi 5min. Na vrch som dala trochu nesladeného hečupu a na moje počudovanie to chuť nezhoršilo, ale zlepšilo. Viem si predstaviť polieť to nejakou omáčkou, prípadne postrúhať syrom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu