Vegetariánsky stroganov
Vegetariánsky stroganov

Vegetariánsky stroganov fotorecept

vikivarivege - bez fotkyvikivarivege, 10. júla 2024

Jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Seitan môžete použiť aj kúpený, ja som si vyrobila vlastný. Namiesto seitanu sa dá použiť aj robi mäso a Zobraziť celý popisJedno z mojich najobľúbenejších jedál. Seitan môžete použiť aj kúpený, ja som si vyrobila vlastný. Namiesto seitanu sa dá použiť aj robi mäso a je to rovnako chutné.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 g
1 ks stredná
4 strúčiky
8 ks
150 ml (33 %)
2 ČL
2 PL
2 ks
3 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Seitan som nakrájala a opiekla na troche oleja a odobrala z panvice.

    Vegetariánsky stroganov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji som spenila nakrájanú cibuľku pridala nakrájané šampiňóny, osolila a orestovala.

    Vegetariánsky stroganov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po zredukovaní vody zo šampiňónov som pridala paradajkový pretlak, horčicu a nadrobno nakrájaný cesnak.

    Vegetariánsky stroganov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Priliala som zeleninový vývar a seitan.

    Vegetariánsky stroganov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej som ešte pridala nakrájané kyslé uhorky, korenie. Nechala som to bublať pod pokrievkou.

    Vegetariánsky stroganov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec pridala smotanu 100-150 ml a znovu nechala prevariť.

    Vegetariánsky stroganov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som s ryžou ale, hodí sa aj tarhoňa alebo halušky.

Diskusia k receptu

farbuska
Robievam klasický stroganov, ale aj táto vegetariánska verzia sa mi páči. Odkladám si recept a urobím, keď prídu priatelia-vegetariáni. Vďaka zaň.
zolik
A prečo si takto komplikovať zivot v strednej Európe? Kde naši rodičia, starí rodičia nemali ani potuchy o “ saitan”. Málo cestovali? Sranda to je. Najviac ma bavia vegetariáni a vegáni, ktorí sa tváriá že sa “mäso“ štylizované do nejakej akože by rado podoby tvári ako mäso. Teda chce sa tváriť “ako mäso zo šošovice napr. , alebo fazuľky? “
Nemám nič proti vegetariánskym jedlám. Mne stačia tie naše. A je ich dosť 😊
vikivarivege
@zolik (11.7.2024 00:23)

Zakážme teraz vegetariánom variť čo im chutí! Keď vám stačia vaše jedla tak neotvarajte recept s názvom ,,Vegetariánsky STROGANOV,, Vedeli ste, že niektorí vegetariáni nejedia mäso lebo im nechuti, ale z etických dôvodov ? Váš komentár bol úplne zbytočný.
1x dvorka
violeta
Syn sa stal vegetariánom len nedávno,presne z etických dôvodov. Preto sú takéto recepty pre nás inšpiratívne. Budem rada,ak ich budeš zdieľať aj naďalej. Pozdravujem a prajem príjemný deň 😊
dvorka
mňa zaujíma recept na doma vyrobený seitan, ak môžem poprosiť. Robila som nedávno zo šošovice tofu, možno je to to isté, mne to náramne chutilo. Nie som vegetariánka, mäso sem tam zjem, ale od malička mám radšej strukoviny a zeleninu ako mäso. to mi stačí maximálne raz do týždňa. Preto rada príjmem každý dobrý recept.
blissofplants
@zolik (11.7.2024 00:23)

Mna zas 'bavia' vseobecne ludia :) a nezalezi na tom, co maju na tanieri, kazdy nech je co chce..mnoho ludi sa ale mozno potesi jedlu bez masa:)pamatam sa ako dieta, maminka varila maso iba v nedelu ale v dnesnej dobe konzumacia masa je prehnane vysoka..;/
A prave preto mne sa paci ked niekto sa snazi vytvorit nieco v kuchyni co nielen dobre vyzera ale aj chuti:) a nemyslim si, ze si pri tom komplikuje zivot, prave naopak.:)
tejaja
Kedysi som chodila na kurz makrobiotiky a tam sme seitan robili. Aj doma som ho párkrát robila. Bolo to dobré, ale takto sa nestravujem. Ako bolo povedané vyššie, u nás sa konzumuje príliš veľa mäsa. Ale ja ho radšej nahrádzam zeleninou, tú mám veľmi rada. Nepreferujem mäso.
Len jedna malá poznámočka k etickým dôvodom nekonzumácie mäsa: Aj rastliny sú živé, rovnako ako živočíchy.
zolik
@tejaja (12.7.2024 19:03)
Veľmi zaujímavý, prínosný a aj poučný link. Ďakujem Ti zaň. Vedomosť o odovzdávaní informácií medzi koreňami stromov navzájom, som už mala. Zaujíma ma táto sadovnícka oblasť. Že to funguje aj medzi rastlinami je pre mňa nové a aj náučné, zaujímavé a nové.
1x haji
haji
@zolik (14.7.2024 00:22)
Právě čtu :  www.megaknihy.cz/biologie/261153-tajny-zivot-stromu-co-c...

Jsem teprve na začátku, autor, Peter Wohlleben, zmiňuje i sadovnictví, pěstování zeleniny - je to trochu složitější /genetické změny - šlechtění/ rostlinám berou jejich přirozené schopnosti. Přesto není špatně se tímto směrem zajímat, rozšiřovat si obzory. A je plno dalších knih na toto či podobné téma. Lidstvo by se mělo obrátit směrem spolupráce s Matkou Zemí a vzájemné spolupráce lidí, "obšlehnut" od rostlin, živočichů jejich formy spolupráce v souvislostech. Vše souvisí se vším. Většina lidstva se však zaměřila na přesně opačný pól. Moudrost, skromnost a zdravý selský rozum by pro začátek stačili. První vlaštovky už vidíme, hlavně zase "nevykousnout" jeden směr a zbožštit ho!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia