Hubový „kubo“ ku grilovanej panenke
Andrej Zedníček
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 17. januára 2018
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 17. januára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Panenku očistíme od blán, osušíme papierovou utierkou a sprudka opečieme na oleji z oboch strán. Osolíme, okoreníme a dopečieme v rúre pri 180 °C asi 10 minút.
- 2
Krúpy namočíme na 5 hodín do vody, potom vodu zlejeme a krúpy uvaríme v osolenej vode domäkka, scedíme a odložíme bokom. Sušené huby uvaríme vo vode, scedíme a nasekáme najemno. Vodu, v ktorej sa varili huby zredukujeme na 100 ml.
- 3
Na bravčovej masti opražíme dozlata najemno nasekanú cibuľu. Pridáme krúpy, huby, hubový vývar, dochutíme soľou a korením, na konci zjemníme maslom a pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať.
Tiež grilovaná panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja zase milujem tarhoňu, ale veru čo výrobca, to iná tarhoňa. Niektorá je pekne guľatá a iná len akoby niekto nasekal špagetu - okrúhla ale na reze ploská.
gratulujem sefkucharovi, ze nevahal nazriet do minulosti a vytiahol tuto pochutku.