
Jemná tekvicová polievka
Sýta polievka s tekvice. Rýchli recept pre dnešnú uponáhľanú dobu.

Lokša s pečienkami, kapustovým pyré a flambovanými jablkami
Kačacie pečienky očistíme a zalejeme studeným mliekom. Necháme cez noc v chladničke.

Kuru Fasulye
Je to velmi známe a naozaj velmi obľúbené turecké jedlo. Takto pripravenú kuru fasulye som sa naučila...

Lečo so smotanou
Iný kraj, iný mrav, sto ľudí, sto chutí - takéto lečo varia v okrese Veľký...

Strapaté halušky
Dúfam, že sa nikoho nedotknem názvom, ale oni sú strapaté preto, lebo kapusta je...

Danielí steak s fazuľovými strukmi a brusnicovou omáčkou
Veľmi rýchly recept na prípravu steakov z diviny, ktoré vhodne dopĺňajú fazuľové struky a nasladlá chuť...

Zemiakovo-šunkové guličky do polievky
Výborná zavárka do vývaru, cesnačky, alebo cibuľačky :-)))

Papriková omáčka
Chuťovo dominantná papriková omáčka sa hodí ku všetkému. Podávam ju k rôznym druhom mäsa k fašírkam ale...

Tagliatelle s jelením ragú a sušenými slivkami
Jelenie ragú: Jelenie mäso očistíme a nakrájame na drobné kocky. Zeleninu pomelieme a orestujeme na oleji,...

Kuťa (kutja)
Co je "kuťa" jistě někteří znají. Já se s ní setkala zatím jen 2x. Z...

Polévka z vatovce obrovského (pýchavková) máslová
Nejjednodušší ale lahodná polévka sametové chutě.

Zelerová nátierka podľa Andyho Winsona
Ľuďom pomáha vyše 20 rokov svojimi radami, ako dosiahnuť výnimočné výsledky, píše knihy a v...

Krupicové šúľance s makom
Z mlieka a detskej krupice uvaríme krupicovú kašu. Keď zhustne, primiešame do nej maslo a...

Ryba v lístkovom ceste
Čo dať do lístkového cesta sa ma pýta kamarátka. Moja odpoveď je: čokoľvek :-) Zbožňujem lístkové...

Cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami
Nedávno som robila domáce široké rezance, čo zostalo som usušila a dnes som ich použila na...

Guláš s jahňacím mäsom
Podľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu...

Špenátové halušky
Z múky, vajec a rozmrazeného špenátu vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme cesnak, soľ a vodu podľa potreby tak,...

Teľacie mäso s pomarančovou omáčkou
Cibule si rozkrájame na štvrtiny. Mrkvu pokrájame na veľké kolieska, a zemiaky tiež na väčšie...

Panna cotta s jahodovým pyré
Panna Cotta je talianska dezert. Skladá sa z osladenej smotany, ktorá je zahustená želatínou, ale v tomto recepte som použila agar agar....

Tukožrútska polievka
Existuje na ňu veľa receptov a každý je originál :) Nám táto chutí - a varievam ju nie...

Prírodné bravčové stehno s kalerábovou kapustou a zemiakovými knedľami
Kýtu si mírně naklepeme, nařízneme kraje, aby se nám nekroutila, osolíme, opepříme, ...

Bravčové plátky na hubách
Jedlá s hubami patrili v našej domácnosti odjakživa k tým najžiadanejším....

Paradajkový lekvár
Rozhodla som sa zaexperimentovať a vyskúšať lekvár z paradajom, pretože som ho ešte nikdy nejedla...

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

Kokosky v čokoláde
Veľmi jednoduchá a rýchla príprava bez varenia, či pečenia. Zároveň chutné, plné kokosu a...

Slepačia polievka s pečeňovými haluškami
Sliepku rozpolíme, umyjeme a vložíme do osolenej vody. Pridáme mleté čierne korenie a uvaríme do...

Bezlepková hrnčeková knedľa
Len jedenkrát som kúpila bezlepkovú knedľu v obchode a vtedy som si povedala, že alebo budem...

Cícerová nátierka zo Stredomoria (vegan)
Ďalšia inšpirácia na vianočné pohostenie...

Revúcke (miašaňie) guľky z Bratislavy
Pochádzam z Gemera, u nás doma sa žiadne guľky nevarili, moji rodičia prišli na Gemer...