Foto: luciku
Toto je veľmi rýchla a chutná polievočka, ktorú by môj priateľ jedol na raňajky, obed aj večeru.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kocky. Zalejeme ich vodou, osolíme a dáme variť. Po chvíli pridáme hrášok, roztlačený cesnak, korenie a varíme.
- 2
Vajce rozšlaháme so štipkou soli a s olejom. Pridáme toľko krupice, aby vzniklo redšie cesto. Lyžičku z neho odoberáme malé halušky a hádžeme ich do vriacej polievky.
- 3
Z oleja a múky urobíme svetlú záprašku. Zalejeme studenou vodou, dobre rozmiešame, a vlejeme do polievky. Chvíľu povaríme, dochutíme soľou a majoránom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu