Foto: tinka1977
Aj vám sa už určite stalo, že vám od nedele vystal kúsok pečeného kurčaťa, z ktorého by sa najedol tak možno jeden člen vašej Zobraziť celý popisAj vám sa už určite stalo, že vám od nedele vystal kúsok pečeného kurčaťa, z ktorého by sa najedol tak možno jeden člen vašej domácnosti. Čo uvariť? V chladničke bola slušná zásoba čerstvých paradajok, cibuľku a cestoviny máme v zásobe takmer vždy, takže som nemusela bežať do obchodu a vymyslela som toto:
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 ks pečené |
|
1 ks menšia |
|
4 ks |
|
podľa potreby |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Očistenú cibuľu a kuracie prsia nakrájame na kocky. Paradajky umyjeme, prekrojíme na štvrtiny a nakrájame na pásiky.
- 2
V širšej panvici na oleji do sklovita upražíme cibuľku, pridáme kuracie prsia a chvíľku spolu pražíme. Keď sú kuracie prsia trošku osmažnené, pridáme paradajky, soľ, bazalku, tymián a oregano a necháme paradajky, aby si pustili šťavu.
- 3
Znížime plameň a všetko spolu pomaly varíme. Podľa potreby podlievame vodou až dovtedy, kým nie sú paradajky úplne rozvarené. Pridáme kečup a chilli korenie a ešte chvíľku varíme, kým omáčka nezhustne. Polejeme cestoviny a podľa chuti môžeme dozdobiť strúhaným syrom a čerstvými lístkami bazalky. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu