Foto: jenni
Pokiaľ ste ju ešte neochutnali, tak je na to najvyšší čas. Skutočne stojí za to!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu , cesnak a zázvor si najprv očistíme a cibuľu nakrájame na malé kocky. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme cibuľu, prelisované strúčiky cesnaku a nastrúhaný zázvor a osmažíme do zlata.
- 2
K cibuli, cesnaku a zázvoru pridáme paradajkový pretlak a krátko ho necháme „zasmažiť“, aby zhustol. Ďalej do hrnca pridáme dôkladne prepláchnutú červenú šošovicu a zalejeme vodou a vývarom.
- 3
Varíme asi 15-20 minút, kým šošovica nezmäkne a nakoniec už len dochutíme podľa potreby soľou a čiernym mletým korením, premiešame a odstavíme z plameňa. Šošovica nakoniec ešte po uvarení nasaje vodu a krásne zhustne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
presne takto si predstavujem to keď varí mladý človek, prečo to niekedy ide a inokedy sa to musí przniť vegetami, solčankami, múkou a inou boľševickou pachuťou
bravò ........