Foto: afataga
Alebo skôr pokus o stifado, nikdy som ho v Grécku nejedla, ale kamarátka, čo ho tam jedla na niekoľkých ostrovoch povedala, že všade je Zobraziť celý popisAlebo skôr pokus o stifado, nikdy som ho v Grécku nejedla, ale kamarátka, čo ho tam jedla na niekoľkých ostrovoch povedala, že všade je iné aj chuťovo, aj vzhľadom. Tak som pátrala na nete, pozrela som asi 20 receptov a 5 videí a naozaj, každý je iný, aj keď varí Grék. Takže predpokladám, že je to ako s našou kapustnicou - čo dom, to iný recept. Aj na vareche su dva rcp. Ja som použila hovädzí krk. Dobré rady sú vítané.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
1200 g |
|
50 ml (nie extra panenský) |
|
3 PL |
|
800 g malé |
|
3 ks |
|
2 ČL |
|
5 strúčikov |
|
2 vetvičky |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
6-8 ks |
|
4 cm |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
|
|
500 ml |
|
horúca (alebo vývar) |
|
Postup
-
1
Do veľkého kastróla ( ten pôjde potom do rúry) som dala rozpáliť olej s maslom a opiekla som na ňom olúpané cibule. Je problém zohnať malé cibule, moje boli veľké asi ako loptička na ping-pong, ale mohli byť aj menšie.
-
2
Cibule som vybrala do misky
-
3
Mäso som pokrájala na velké kocky a na viac krát prudko opiekla v tom istom tuku. Treba ho opekať po dávkach, aby sa rýchlo zatiahlo, stačí pár minút. Mäso som tiež vyberala do misky (zabudla som odfotiť)
-
4
Medzi tým som si pokrájala paradajky a nachystala všetko korenie , chilli som zas zabudla odfotiť :-), nastrúhala som aj cesnak
-
5
Keď som mala poopekané všetko mäso, vrátila som ho do kastróla, pridala som pretlak a krátko porestovala, osolila som a zalievala som vínom po troche, aby sa to všetko moc naraz neochladilo. Pridala som paradajky, cesnak a všetky bylinky a koreniny
-
6
Celé som to varila asi 5 min., len aby sa všetko premiešalo, zdalo sa mi málo tekutiny, tak som podliala ešte horúcou vodou, isto sa môže použiť aj vývar. Dala som tak aj opečené cibule, zakryla a dala do rúry na 160° na 2,5 hod.
-
7
Za ten čas bolo mäso úplne mäkké, na videách to skoro každý robil na sporáku, mne sa dusenie v rúre osvedčilo. A je upečené. My sme to jedli s chlebom a veľmi nám to chutilo.
-
8
Na záver moje červené ohníky :-)
-
9
A takúto úrodu som obrala ešte dnes
Tiež som nemala tie malé cibuľky. Musím ti ešte pochváliť aj tú krásnu úrodu, obzvlášť foto pri bode 9 :-) A čo si s toľkými čertíkmi urobila? Sušíš ich?
Mala si afataga stastie, ze si zohnala malu cibulu, ja som robila zo salotiek a nie je to dobre, pretoze by sa rozvarila. Naozaj je dobre, pouzit vyhradne malicku cibulu. Krasny rcp...namojdusu som ani nepomyslela, zeby som mohla robit z hovadzieho. Fakt parada.
@zuzanka1367 varechou skor do hrnca, ved vyskusaj
@izabella929 , @terinka55 , @dr dakujem
@buchtabuchta :-))) si ma rozosmiala, dakujem, no musis sa nejako rozhodnut sama, to burgunske podla radoxa som aj ja robila, vyborne
@kimlo dik, len neviem ci to fiha patri jedlu alebo chilli
@methi dakujem, tusim si sa naucila nove slovo :-)
@katka78 dakujem, mas pravdu, vone neskutocne, ten rcp od 2010 som aj ja pozerala, aj z neho som nieco pouzila, ako pisem v uvode, kazdy rcp je iny, to mas na tom tanieri nalozene pre seba? ja by som to mala na dva dni :-), certikov davam do mraznicky, chvilu pred pouzitim vylozim na linku a je ako nova :-)
@alena45 ja som uplnou nahodou zabludila do jednoty a tam sa dalo vyhrabat, ale videla som aj rcp s velkymi prekrojenymi na 1/4-tiny, ale to si neviem predstavit, ze sa to nerozpadne
@mirop dakujem, daj potom vediet, s tou babovkou si trochu vedla, to zas nie, ale do cokoladovej polevy niekedy davam stipku, ale mlete susene
@vybusna dakujem, link nevadi, uf tak kralika tak nejem, ani za svet, viem, ze su rcp aj s marinovanim, toto sa mi zdalo jednoduchsie
@frezia 68 dakujem, ohniky mi snad vydrzia, ak sa mi nejaky lucifer nevlame do mraznicky :-)
@alexdidi dakujem, no musis sa len hrabat, ale myslim, ze male cibule castejsie mavaju cervene, asi by to nepokazilo
@marianna76 dakujem, ano s bylinkami je vsetko fajn
@frezia dakujem, potom napis
@jujoska dakujem, juj ale ani jahna nejem, ale komu chuti, preco nie?
@methi no este ze ma mas :-)
A krasne fotky, to musim ocenit.
@trgi ty si zena cinu :-), dakujem, aj ja dufam, ze vam bude chutit, daj potom vediet
@mariamka vdaka, neboj sa, prezijete ak si dala ku krkovici, aj take robievam, kukaj: varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-maso-na-cervenom-vine/...
:-) Len akosik mi nejdú halušky s tou Plzňou dokopy...
@tiginko dakujem, este ma napadlo, ze take deticky cibulove obcas vidim na trhu, ale skor cervenu, ale to by nemalo vadit
@bembo dakujem, ja som si veru na teba spomenula, ze ako to zas predychas, ze paradajky :-), to preco mas na ne taku fobiu? ale myslim, ze si to dobre vymyslel
@kecemis dakujem, keby si bol kdesi za rohom, aj tebe podarujem semienka, rastu a rodia ako dive
@mariamka tvoje maso vyzera vyborne, tie halusky si vobec neviem chutovo predstavit, nebolo by lepsie to pivo vypit? :-)
@havino dakujem, ty mas hovadzinu z farmy? no nehovor :-))), skus tie cibulky na trhu pohladat a luss sa uz tesi :-)
@katka78 to som nevymyslela ja s tym mrazenim, naucil ma to nebohy angast alias dodo46 alias Tono
@jozka2 dakujem
@2010 cakala som, ze sa ozves, lebo som sa trochu inspirovala aj tvojim rcp, tak som bola zvedava na tvoj nazor, ja som bojovala sama so sebou, ci ten ocot dat alebo nie, nabuduce asi trochu cvrknem, tie cibule kedy do zakladu? po opeceni cibule aj masa? dakujem
@gabriele budem rada ak skusis a das potom vediet, vina sa neboj, ale uz ako myslis
@patrovieckypitrs dakujem
,mne sa to zatiaľ darí bez problémov...
www.humpolak.cz/modules.php?name=News&file=article&...
ale ja predsa len to vino dam, preco sa toho vina tak bojis? kvoli chuti, alebo alkoholu?
ja sa zas snazim si kazdy rcp zjednodusit, aj ked nie vzdy sa to da
No ake prijemne privitanie po dovolenke, potesila si ma. Ked sa ochladi, musim aj ja uvarit, uz sme davno nemali.