Výborná diétka polievočka. Nenáročná na prípravu, rýchlo sa uvarí a chutí lahodne.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
3 ks |
|
4-5 ks |
|
2 l |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
2-3 PL |
|
Na zjemnenie chuti: | |
1 PL |
|
Na dochutenie: | |
stredne veľká |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Kapustu rozoberieme, opláchneme pod studenou tečúcou vodou, vyrežeme z nej hlúbovinu a nakrájame ju na pásiky. Vložíme ju do hrnca cca toľko, aby bola do polovice. Pridáme očistenú a nahrubo nakrájanú mrkvu a zemiaky, zalejeme vodou, osolíme, orascujeme a pridáme cestovinu. Varíme do mäkka cca 15-20 minút.
- 2
Keď je zeleninka s cestovinou mäkká, polievku zjemníme 1 PL oleja. Kto si chce polievku dochutiť, pridá do nej nakoniec ešte cibuľu, ktorú opraží na oleji a zahustí múkou. Ešte krátko prevaríme. Ak treba, podľa chuti ešte dochutíme soľou.
- 3
Ja si túto polievku pripravujem diétne takto, t.j. pridávam iba olej, cibuľu ani zásmažky nemôžem a nepoužívam žiadne ostré koreniny ani vegetu. Táto polievka je vhodná pre ľudí, ktorí držia prísnu šetriacu diétu, pre diabetikov a aj pre deti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu