Polievka z pekinskej kapusty

glosterka - fotkaglosterka, 1. novembra 2010

Výborná diétka polievočka. Nenáročná na prípravu, rýchlo sa uvarí a chutí lahodne.

10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks
4-5 ks
2 l
2 KL
1 KL
2-3 PL
Na zjemnenie chuti:
1 PL
Na dochutenie:
 stredne veľká
1 PL




Postup

  1. 1

    Kapustu rozoberieme, opláchneme pod studenou tečúcou vodou, vyrežeme z nej hlúbovinu a nakrájame ju na pásiky. Vložíme ju do hrnca cca toľko, aby bola do polovice. Pridáme očistenú a nahrubo nakrájanú mrkvu a zemiaky, zalejeme vodou, osolíme, orascujeme a pridáme cestovinu. Varíme do mäkka cca 15-20 minút.

  2. 2

    Keď je zeleninka s cestovinou mäkká, polievku zjemníme 1 PL oleja. Kto si chce polievku dochutiť, pridá do nej nakoniec ešte cibuľu, ktorú opraží na oleji a zahustí múkou. Ešte krátko prevaríme. Ak treba, podľa chuti ešte dochutíme soľou.

  3. 3

    Ja si túto polievku pripravujem diétne takto, t.j. pridávam iba olej, cibuľu ani zásmažky nemôžem a nepoužívam žiadne ostré koreniny ani vegetu. Táto polievka je vhodná pre ľudí, ktorí držia prísnu šetriacu diétu, pre diabetikov a aj pre deti.

Diskusia k receptu

enge149
super,ani ja nepoužívam vegetu ani ochucovadlá,ani zásmažku..
glosterka
enge149, vitaj v klube. :-) Potom sem pridám ešte nejaké polievočky, ktoré robievam = diétne. ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia