
Špenátové krémové rizoto so pstruhom dúhovým
Ryža Arborio je dobrým zdrojom zložených sacharidov, čiže telu dodá dostatok energie. Keďže má nízky...

Špekačky s fazuľou
Postup je veľmi jednoduchy a rýchly. A hlavne chutný, teda aspon nasej rodine chuti :)

Zemiakový pekáč so šampiňónmi a zeleninou
Zapekané zemiaky s petržlenom, paštrnákom, mrkvou a čerstvými šampiňónmi posypané strúhaným syrom

Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche
Znojemská pečienka: Mäso očistíme a namarinujeme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať, ideálne cez...

Nepečená jablková torta
V nedeľu som sa rozhodla spolu s mamkou urobiť túto super jednoduchú tortu. Skúste a zamilujete...

Jelenie karé s višňovo-čokoládovou omáčkou
V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, opečieme dozlatista a pridáme na kocky nakrájanú...

Berlínske koleno - Berliner Eisbein
Toto je excelentní úprava vepřového kolena, které chutná úplně jinak, než běžný ovar a má...

Moje halászlé
Už som jedol mnoho halaszlé, dokonca aj z rybacej konzervy či zo zavináčov a toto je moj...

Zemiakové knedle plnené tvarohom
Pri listovaní v kuchárskej knihe z roku 1947, som našla tento recept, uvarila som a...

Vajíčkový šalát podľa ČSN 50151 z roku 1976
Jedná sa o šalát z môjho detstva ako ho poznáme len zo spomienok....

Kuracie s omáčkou z medvedieho cesnaku
Varecha je moja veľmi obľúbená stránka z ktorej som načerpal už kopec dobrých receptov. Nepovažujem sa...

Údená krkovička so zemiakovým prívarkom
Obed pripravený pre silnejšie polovičky našej rodiny, takže žiadna diéta...

Šošovicový šalát
Nedajte sa oklamať dlhým zoznamom surovín a korenín. Je to inšpirácia a takto pripravená šosovica má...

Varená hovädzina v uhorkovej omáčke
Toto je recept na pondelok, keď zostane hovädzina z polievky. Nevadí , ak máte iné priority vo...

Slivkové gule z tvarohového cesta
Jednoduché vláčné cesto na ovocné gule, najlepšia je slivka s kockou cukru.

Hubový paprikáš
Ochutnajte výborný hubový paprikáš podľa receptu známej televíznej svokry Gizky Oňovej a šikovného šéfkuchára Petra Vargu.

Úplne jednoduchá cesnačka
Určite ju každý pozná, ale keby náhodou nie (alebo pre zúfalé duše bažiace po inšpirácii) ju...

Bramborové knedlíky
Rohlík nakrájíme na malé kostičky a opečeme na oleji. Den předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme...

Rýchle cestoviny s domácou omáčkou, slaninou a šunkou
Nedávno som vložila recept na "Paradajky s bazalkou - polotovar na cestoviny - domáca - Polpa di...

Špenátové halušky s plesňovým syrom a opečenou slaninkou
... alebo ako premeniť zdravé halušky na chutnúúú kalorickú bombu :D Dobrovoľne priznávam že tento recept...

Kotlíkový guláš s tofu
Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme korenie (paprika, zmes na guláš, rasca, chilli)...

Domáci kečup po zdravšom
Keď chceme jesť zdravšie, priemyselne spracovaným potravinám je lepšie sa vyhnúť a u paradajok to platí...

Kuracie karí s ryžou
Krájajte pekne najemno - k orientálnej kuchyni to patrí. Vďaka tomu sa jedlo jednoducho naberá...

Cestovinový šalát s kuracím mäsom
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, dochutíme a osmažíme na oleji, potom ich necháme vychladnúť....

Cícerovo-šošovicové karí so špenátom
Cibuľu, cesnak, zázvor a paradajky rozmixujeme na kašu. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme korenia...

Bravčová panenka s dubákovým rizotom
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...

Kelová polievka
Rozmanitosť slovenskej kuchyne dokazuje aj táto jednoduchá ale veľmi chutná polievka. Postup jej prípravy nie...

Celozrnné špagety s cottage cheese a šampiňónmi
Zaujímavý recept od Romana Paulusa, ktorý som len nepatrne upravil. Celozrnné špagety so syrom cottage,...

Furmanský guláš s haluškami
Tento guláš vás nielen zasýti, ale vám určite aj zachutí. Navyše, netreba ho variť...

Segedínsky guláš
V slovenských domácnostiach veľmi obľúbená klasika z kyslej kapusty a bravčového mäsa, ktorá dodá telu množstvo...

Kuskus so šampiňónmi, cuketou a bazalkou
Jednoduché jedlo, inšpiroval ma recept z časopisu Eat Smarter!

Teplý mexický šalát
Extra páli ale výborný len nie na žaludok ktorý nieje zvyknutý aspon ked nieste zvyknutý nepridávajte tabasco:)......