Jačmenné krúpy so zelerovým pyré a šampiňónmi fotorecept
Foto: zuzanka1367
Pri rannej káve manžel pustil nejaký program o varení, kde americké dievčatá veľkosti niekoľkokrát XL chceli nachovať zdravším jedlom. Chlipkám kávu a počúvam Zobraziť celý popisPri rannej káve manžel pustil nejaký program o varení, kde americké dievčatá veľkosti niekoľkokrát XL chceli nachovať zdravším jedlom. Chlipkám kávu a počúvam : Ó bože, chcú nám dať nejakú zeleninu, už teraz mi je zle!!! Tak som prišla k tomuto receptu, ktorý ale môjmu uchu vôbec neznel zle. Tu je výsledok :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jačmenné krúpy premyjeme horúcou vodou a dáme variť do dvojnásobného množstva osolenej vody. Zeler očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do vody. Vody dajte len toľko, aby bol zakrytý
-
2
Šampiňóny opečieme na masle do krásna, vodu zo zeleru zlejeme a odložíme, Z uvareného zeleru spravíme pyré a pridáme štipku muškátového orieška. K šampiňónom pridáme špenát a krátko ho necháme zavädnúť.
-
3
Všetko spolu zmiešame, necháme prehriať, dolejeme vodu z uvareného zeleru, aby sme dosiahli krémovitosť, pridáme za lyžičku masla, postrúhaný parmezán a okoreníme.
-
4
To je teda všetko, nepriatelia zeleru sa nemusia vôbec tomuto jedlu vyhýbať, nie je ho tam cítiť :) je to parádne, neviem ako to americké dievčatá prežili, ale mne chutilo :)
Diskusia k receptu