Rizoto s tuniakom

luddy - fotkaluddy, 4. decembra 2012

vyskúšali sme recept z časopisu - a chutilo naozaj skvele

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 l
2 pl
1
2 strúčiky
1 dcl
50 g
50 g
100 ml
300 g v olivovom oleji
3 uvarené
2 PL




Postup

  1. 1

    Rizoto sa varí na taliansky spôsob. Uvaríme vývar . V druhom hrnci speníme pokrájanú cibuľu a po chvíli pridáme aj posekaný cesnak.Chvíľku popražíme.

  2. 2

    Potom pridáme ryžu a pražíme ju do skolvita-a miernom ohni . podlejeme vínom a za stáleho miešania pridávame postupne vývar- vždy až vtedy,keď predošlý ryža už "popila".

  3. 3

    Spávne uvarená ryža je vraj vtedy, ked´ má krémovitú konzistenciu ,ale v strede je ešte trochu tvrdá.Na záver vmiešame maslo a parmezán.Potom pridáme tuniaka( scedeného)

  4. 4

    V malom hrnčeku zohrievame smotanu s bobkovým listom a nastrúhaným mušk. orieškom.Keď zovrie, vlejejme ju do rizota. CHvíľku spolu povaríme.

  5. 5

    Až nakoniec pridáme čerstvo mleté korenie a petržlenovú vňať nadrobno nasekanú. Ja mám rad, ke´ˇd jej je viac ako je v recepte uvedené. Servírujeme s kolieskami vajíčok a je to výborné.

Diskusia k receptu

mirkamt
Ukladám a niekedy uvarím, rizoto s tuniakom som ešte nevidela...
ericka
Cestoviny s tuniakom a olivami robievam často , ale ryžu s tuniakom
som ešte nepripravovala . Určite najbližšie vyskúšam túto kombináciu ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia