vyskúšali sme recept z časopisu - a chutilo naozaj skvele
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rizoto sa varí na taliansky spôsob. Uvaríme vývar . V druhom hrnci speníme pokrájanú cibuľu a po chvíli pridáme aj posekaný cesnak.Chvíľku popražíme.
- 2
Potom pridáme ryžu a pražíme ju do skolvita-a miernom ohni . podlejeme vínom a za stáleho miešania pridávame postupne vývar- vždy až vtedy,keď predošlý ryža už "popila".
- 3
Spávne uvarená ryža je vraj vtedy, ked´ má krémovitú konzistenciu ,ale v strede je ešte trochu tvrdá.Na záver vmiešame maslo a parmezán.Potom pridáme tuniaka( scedeného)
- 4
V malom hrnčeku zohrievame smotanu s bobkovým listom a nastrúhaným mušk. orieškom.Keď zovrie, vlejejme ju do rizota. CHvíľku spolu povaríme.
- 5
Až nakoniec pridáme čerstvo mleté korenie a petržlenovú vňať nadrobno nasekanú. Ja mám rad, ke´ˇd jej je viac ako je v recepte uvedené. Servírujeme s kolieskami vajíčok a je to výborné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
som ešte nepripravovala . Určite najbližšie vyskúšam túto kombináciu ...