Rýchly čokoládový koláč z celozrnnej múky s kokosovou kašou
Foto: soncya
Veľmi jednoduchý koláč na prípravu
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
3/4 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
1 hrnček |
|
1/2 bal. |
|
1/2 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
Kokosová kaša: | |
1 a 1/2 hrnčeka |
|
1 a 1/2 PL |
|
3 PL |
|
1 a 1/2 hrnčeka |
|
50 g |
|
štipka |
|
Postup
-
1
V miske si rozšľaháme celé vajcia, štipku soli, cukor a vanilkový cukor. Pridáme olej a znova premiešame. Vsypeme celozrnnú múku zmiešanú s práškom do pečiva a znova premiešame. Do 3/4 hrnčeka si vsypeme kokos a doplníme kakaom. Premiešame. Vylejeme do vyššieho plechu vyloženého papierom na pečenie a dáme piecť na 180 stupňov C, asi 25 minút.
- 2
Do kastrólika dáme variť mlieko s cukrom a kukuričným škrobom (Gustin, Zlatý Klas..) Uvaríme si redší krém (redší ako na dukátové buchtičky), do vriaceho pridáme kokos a ešte asi minútku varíme na kašu. Po odstavení trochu ochladíme a do ešte teplého vmiešame maslo. Túto masu vylejeme na upečený, teplý koláč, do ktorého sme opakom varešky narobili diery. Dáme vychladnúť. Môžeme zdobiť ako chceme, ja som len popísala čokoládou. Celý koláč aj s upečením trval maximálne 40 minút, použila som naňho len minimum riadu, žiadne váhy. A chutil znamenito. Rozmery plechu: 39 x 35 cm, hrnček=250 ml
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(áno, spravila som tam chybu, ale fakt sa mi nechce recept opravovať a znova čakať na schválenie...)
Pre tych, co pridu o rok a rovno si vytlacia recept, tak komenty sa netlacia - Asi ten bod 1. predsa len treba trolinku doplnit, aby to mohlo byt za 5 hviezdiciek :-)