Šachovnicový krémeš fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 4. mája 2013
Šachovnicový krémeš (fotorecept)
Foto: ancicka

Takýto šachovnicový je nielen výborny,ale aj na vzhľad pekný a ako sa hovorí,že aj oči jedia,tak u tohto krémeša sa potvrdzuje ,lebo sa minul Zobraziť celý popisTakýto šachovnicový je nielen výborny,ale aj na vzhľad pekný a ako sa hovorí,že aj oči jedia,tak u tohto krémeša sa potvrdzuje ,lebo sa minul čo najskôr spomedzi ostatných koláčikov.

30
porcií
45 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Medový korpus:
300 g
1 čl
50 ml
1 ks
100 g
1 PL
50 g
svetlý krém:
1 l
200 g
1 ks
4 ks
125 g
tmavý krem:
1 l
200 g
4 ks
1 ks
125 g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Do misky nad paru dáme mlieko ,cukor, maslo /smetol/,med,vajce a nad parou miešame do rozpustenia.Múku zmiešame so sodou.Asi polovicu múky vysypeme do nádoby a zamiešame.Zvyšnú múku vysypeme na dosku,pridáme hmotu z misky a vypracujeme cesto.Cesto rozdelíme na polovicu.

    Šachovnicový krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Každé vyvaľkáme vo veľkosti plechu a položíme na výmastený plech a popicháme vidličkou.Upečieme do zlatista.

    Šachovnicový krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z mlieka ,vanilkového a praškového cukru ,uvaríme puding.

    Šachovnicový krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte do horúceho pridáme maslo,

    Šachovnicový krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a po roztopení ho zašľaháme do pudingu.

    Šachovnicový krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tak isto uvaríme aj čokoládovy puding a tiež zašľaháme maslo.

    Šachovnicový krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pudingy si preložíme do zdobiaceho sáčku a na jeden korpus striekame v pásoch šachovnicovo tri poschodia ,bledý a tmavý krém tak,aby sme minuli všetok krém.Potom položíme na krém druhý korpus a jemne zaťažíme.

    Šachovnicový krémeš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom na vrch korpusu potrieme čokoládovu polevu.Po stuhnutí pokrájame na úhľadné rezy.

    Šachovnicový krémeš (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

ariela6
zase si dobre napiekla Ančička pači sa mi tvoj zakusok len mam taky dotaz všetky tie surovina na kolač miešame na parou aj polovicu muky tam zamiešame ešte za tepla a ked vychladne tak dalšiu polovicu muky tak som to pochopila alebo je to inač
vavan
ďalší adept na vyskúšanie,to je inovovaný medový krémeš, nádherne sa
ti vydaril.
monda
jééjo, aký nádherný krémeš,, :-) krása .
martamm
Ancicka, koláčik hodný profesionála, naozaj aj oči jedia....
A vyhovujú mi aj Tvoje plnky :)
babkamt
Češi hovoria : Kto umí ,ten umí , kto neumí , ten čumí . Páči sa mi krém , že si nedala kopec masla .Uložila som si ho do kk .
naninka1
Nádhera, malé umelecké dielko, si veľmi šikovná.
Ukladám-KK
ancicka
Dakujem Vám divčence za komentáre,
@ariela6 ,áno,polovicu dám do miska a druhu na dosku.Netreba čakáť kým vychladne,hned zahnetiem cesto.
tilau
jeeej krásny koláčik, ulahodím sebe aj manželovi, ja mám rada vanilkový puding a on čokoládový :D
smorko
Veľmi pekné a určite aj chutné. Ukladám...
sisuk
určite neskončí zabudnutý v kk. Stojí za vyskúšanie... Krásny...
hannah22
ozaj parádny zákusok, zaujímavá plnka, vyskúšam...ukladám...:))
nikola166
booože, tak ten je náádhernýý :) ukladám a čo najskôr vyskúšam ..
stacy77777
@ancicka - skvostný zákusok,tento víkend mám tvoj jabĺčkový s piškótami a pudingom, určite príde aj tento na rad
ria999
úžasný nápad, ako "rozmiešať" maslo v pudingu... minule som sa trápila so studeným maslom a už studeným pudingom.... ďakujem za skvelý tip




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia