Foto: ancicka
Takýto šachovnicový je nielen výborny,ale aj na vzhľad pekný a ako sa hovorí,že aj oči jedia,tak u tohto krémeša sa potvrdzuje ,lebo sa minul Zobraziť celý popisTakýto šachovnicový je nielen výborny,ale aj na vzhľad pekný a ako sa hovorí,že aj oči jedia,tak u tohto krémeša sa potvrdzuje ,lebo sa minul čo najskôr spomedzi ostatných koláčikov.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Medový korpus: | |
300 g |
|
1 čl |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 PL |
|
50 g |
|
svetlý krém: | |
1 l |
|
200 g |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
125 g |
|
tmavý krem: | |
1 l |
|
200 g |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
125 g |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Do misky nad paru dáme mlieko ,cukor, maslo /smetol/,med,vajce a nad parou miešame do rozpustenia.Múku zmiešame so sodou.Asi polovicu múky vysypeme do nádoby a zamiešame.Zvyšnú múku vysypeme na dosku,pridáme hmotu z misky a vypracujeme cesto.Cesto rozdelíme na polovicu.
-
2
Každé vyvaľkáme vo veľkosti plechu a položíme na výmastený plech a popicháme vidličkou.Upečieme do zlatista.
-
3
Z mlieka ,vanilkového a praškového cukru ,uvaríme puding.
-
4
Ešte do horúceho pridáme maslo,
-
5
a po roztopení ho zašľaháme do pudingu.
-
6
Tak isto uvaríme aj čokoládovy puding a tiež zašľaháme maslo.
-
7
Pudingy si preložíme do zdobiaceho sáčku a na jeden korpus striekame v pásoch šachovnicovo tri poschodia ,bledý a tmavý krém tak,aby sme minuli všetok krém.Potom položíme na krém druhý korpus a jemne zaťažíme.
-
8
Potom na vrch korpusu potrieme čokoládovu polevu.Po stuhnutí pokrájame na úhľadné rezy.
ti vydaril.
A vyhovujú mi aj Tvoje plnky :)
Ukladám-KK
@ariela6 ,áno,polovicu dám do miska a druhu na dosku.Netreba čakáť kým vychladne,hned zahnetiem cesto.