Plnené zemiakové placky
Plnené zemiakové placky

Bolonské placky

kaatka - fotkakaatka, 23. apríla 2017
Bolonské placky
Foto: kaatka

Po príprave bolonskej zmesi na špagety sme sa rozhodli pripraviť plnené placky... je to výborná kombinácia, nedá sa tým nič pokaziť :)

5
porcií
140 minút
príprava

Suroviny

300 g mleté
2 plátky
1 ks
1 ks
1 ks veľká
3 ks
200 g
1 konzerva
100 ml
120 ml
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti
čerstvá alebo sušená podľa chuti
sušené alebo čerstvé podľa chuti
na špičku ČL
Placky:
4 ks veľké
2 ks
4 strúčiky
1 ks veľká
1 až 2 PL
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájanú na drobno orestujeme na oleji, pridáme na drobno nakrájanú zeleninu a smažíme. Pridáme mäso a miešame aby sa rovnomerne dusilo.

  2. 2

    Ďalej pridáme víno, prevaríme. Pridáme rajčinový pretlak a krájané rajčiny, vždy prevaríme. Začneme po trochách prilievať mlieko. Bolonská zmes získa krásnu farbu, aj keď to tak možno na prvý pohľad nevyzerá :) Osolíme, okoreníme, ochutíme.

  3. 3

    Prikryté na slabšom ohni varíme dve hodiny, nezabudnite to dobre miešať. V prípade potreby dolejeme vodu, aby sme mali dobrú, hustejšiu konzistenciu (nie moc riedku). Kedže som to dávala do placiek, čo som nevedela v čase varenie, hodili by sa tam aj šampiňóny, nabudúce určite pridám :)

  4. 4

    Placky si urobte podľa seba, ak nevyhovuje môj recept. Ja ich robím podľa uvedených ingrediencií vždy. Recept mám od maminy. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: