Bolonské placky
Po príprave bolonskej zmesi na špagety sme sa rozhodli pripraviť plnené placky... je to výborná kombinácia, nedá sa tým nič pokaziť :)
porcií
príprava
Suroviny
| 300 g mleté |
|
| 2 plátky |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks veľká |
|
| 3 ks |
|
| 200 g |
|
| 1 konzerva |
|
| 100 ml |
|
| 120 ml |
|
| podľa potreby |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| čerstvá alebo sušená podľa chuti |
|
| sušené alebo čerstvé podľa chuti |
|
| na špičku ČL |
|
| Placky: | |
| 4 ks veľké |
|
| 2 ks |
|
| 4 strúčiky |
|
| 1 ks veľká |
|
| 1 až 2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 4 PL |
|
Postup
-
1
Slaninu nakrájanú na drobno orestujeme na oleji, pridáme na drobno nakrájanú zeleninu a smažíme. Pridáme mäso a miešame aby sa rovnomerne dusilo.
- 2
Ďalej pridáme víno, prevaríme. Pridáme rajčinový pretlak a krájané rajčiny, vždy prevaríme. Začneme po trochách prilievať mlieko. Bolonská zmes získa krásnu farbu, aj keď to tak možno na prvý pohľad nevyzerá :) Osolíme, okoreníme, ochutíme.
- 3
Prikryté na slabšom ohni varíme dve hodiny, nezabudnite to dobre miešať. V prípade potreby dolejeme vodu, aby sme mali dobrú, hustejšiu konzistenciu (nie moc riedku). Kedže som to dávala do placiek, čo som nevedela v čase varenie, hodili by sa tam aj šampiňóny, nabudúce určite pridám :)
- 4
Placky si urobte podľa seba, ak nevyhovuje môj recept. Ja ich robím podľa uvedených ingrediencií vždy. Recept mám od maminy. Dobrú chuť
Tiež zemiakové placky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









To je tým,že som pôvodne nevedela,že to dám na varechu. Keď to bude možné, pridám update :)
chapem, ale aj tak skoda