Foto: timara
Vanilkovú chuť Créme Bruleé s chrumkavou cukrovou krustou na vrchu pozná asi veľa z vás. Ale, keď som natrafila vo francúzskej kulinárskej príručke na Zobraziť celý popisVanilkovú chuť Créme Bruleé s chrumkavou cukrovou krustou na vrchu pozná asi veľa z vás. Ale, keď som natrafila vo francúzskej kulinárskej príručke na citrusovú verziu, neodolala som. Tá nesklamala a nám chutila viac ako vanilková klasika.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
160 ml |
|
170 ml |
|
5 ks |
|
1 ks chemicky neošetrené |
|
1 ks chemicky neošetrené |
|
kúsok |
|
40 g |
|
1 PL (alebo mandľové mlieko) |
|
Na krustu: | |
|
Postup
-
1
V hrnci zahrievame smotanu, mlieko, škoricu a kôru z celého pomaranča aj citróna. Tesne pred bodom varu vypneme.
- 2
Žĺtky s cukrom vymiešame do hustejšej peny. Pridáme lyžicu mandľového mlieka (ja som mandľové mlieko z originálneho receptu vynechala. Chcela som do krému dostať viac citrusovej chute, tak som ho nahradila lyžicou pomarančovej šťavy a pár kvapkami citrónu).
- 3
Smotanovú zmes precedíme a spojíme so žĺtkovou penou. Všetko spolu šľaháme metličkou nad parou, kým nám nevznikne hustejší krém (pripomínajúci puding).
- 4
Krém odstavíme a často premiešavame až do vychladnutia. Nalejeme do misiek a dáme na pár hodín vychladiť (najlepšie do druhého dňa). Pred podávaním posypeme cukrom a pomocou flambovacej pištole (alebo pod grilom v rúre) vytvoríme krustu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu