
Oškvarkové pagáče
Pagáče nikdy nesklamú ako pohostenie na rodinných oslavách či pri iných príležitostiach. Dajú sa upiecť na...

Bezlepkové pizzové slimáky
Začneme prípravou kvásku. Do 150 ml vlažného mlieka rozdrobíme droždie a pridáme cukor. Necháme 10...

Bataty plnené tofu
Poznáte bataty? Sladké zemiaky, ktoré prekvapia lahodnou chuťou a tiež nízkym glykemickým indexom. Ak hľadáte...

Zeleninové dolky
Tento recept mam od mojej mamy, ktora tu uz s nami nieje ale vždy si na...

Raňajkové puff-pastry
Recept ktorý si robievam na raňajky. Rýchly, vhodný, ľahký a hlavne iný. Pripravte...

Banánovo-mandarínkové rezy
Na tento víkend som upiekla bánánovo-mandarinkové rezy. inšpirovali ma k tomu mini mandarinky, ktoré...

Parížska kocka
Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Necháme v chlade odpočinúť 1-2 hodiny. Potom cesto rozdelíme na...

Bruscetta s paradajkami
Paradajky rozrežeme na polovičky a vyberieme dužinu, mäsitú časť nakrájame na jemné kocky (v gastronómii sa...

Vianočná čokoláda
Z čias, keď som ešte písala Ježiškovi, pomáhala mu s mamou pripravovať sladkosti na stromček,...

Bravčové so šampiňónmi
Na rozpálenom oleji krátko porestujeme na plátky nakrájaný strúčik cesnaku a pridáme restovať mäso nakrájané na rezance....

Tatarská omáčka za 5 sekúnd
Je to rýchlo spravené a môžeš si pridať ingrediencie aké máte radi. Môže to byť cesnak, ...

Rýchly jablkový koláč bez múky
Tento recept som videla v televízore, ale ja som si ho upravila. Hlavná zmena je...

Guláš z cíceru a mangoldu
Teplý guláš z cíceru a mangoldu podávajte s hriankou a užite si jeho vynikajúcu chuť.

Rizoto s paradajkami
... v potravinovej skrinke na internáte mi ostali akciové paradajky, ktoré by už dlho dobré...

5-rožková knedľa
Všetci vymýšlajú všelijaké tie knedliky tak som vymyslel aj ja. Môže sa do nich pridať hocičo(šampiňóny, kukurica,...

Nivové košíčky z lístkového cesta
Najprv si pripravíme plnku. Prelisovaný cesnak krátko opražíme na masle, pridáme na malé kúsky nakrájanú...

Bravčová panenka plnená gaštanmi
Tento recept vznikol, keď som vymýšľal, čo spraviť s pár gaštanmi, ktoré ostali.

Rýchla cesnačka
Výborná polievka vhodná na zabíjanie bacilov ;) ja ju osobne milujem pretože bývam často chorá a naozaj...

Špenátový závin
Na masle opečieme pór, pridáme scedené špenátové listy, dusíme. Osolíme, okoreníme, na...

Moravský vrabec s jabĺčkovou kapustou a knedľou
Mäso nakrájame na kocky, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, rascu, osolíme a okoreníme...

Pagáče zo sadlového cesta
Očistené a pomleté bravčové sadlo premiešame s 10 dkg polohrubej výberovej múky a octom , vytvarujeme na...

Pšenično-ražné žemle
Chcela som upiecť také drsnejšie pečivo, ktoré vonia vidiekom. Rozhodla som sa pre pšenično-ražné žemle....

Zemiakové tyčinky
uvarime si zemiaky, , osupeme, a postruhame alebo pretlačime na muku zmiesanu s kypr...