Hovädzí perkelt po provensalsky

Dávid Baka
prevádzkar Silvanus Rest Hubert v Nových Zámkoch, 19. januára 2014
Hovädzí perkelt po provensalsky
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
100 g
100 g alebo lesné huby
100 g nakrájaná na kocky
200 g nakrájané
100 ml




Postup

  1. 1

    Slaninu opečieme dozlata, pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a podlejeme bielym vínom a vývarom.

  2. 2

    Pridáme paradajky a spolu dusíme. K mäkkému mäsu pridáme huby a olivy a ešte asi 15 minút dusíme.

Diskusia k receptu

amelie
perkelt by ste si v Provensálsku asi dať nemohli. možno ešte tak ragout (ragú), ale možno tam imigroval nejaký šikovný maďarský kuchár:-)
evanaaa
Možno Provensálsky po našom, len to pridané Prov.korenie mu dáva názov. Bez neho a bez olív by mi snáď aj chutil.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia