Mäsové guľky v rajčiakovej omáčke

Ladislav Dibala
šéfkuchár Original restaurant & wine bar pri hoteli Kaskády v Sielnici, 15. septembra 2013
Mäsové guľky v rajčiakovej omáčke
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

900 g
1-2 PL
1 ks
1 ČL
1 ks
1 ČL
1 ks
2 strúčiky
2 hrste
2 ks
Paradajková omáčka:
2 ks konzerv
1 ks malá
3 strúčiky
1 hrsť
 pár




Postup

  1. 1

    K mäsu pridáme vajíčko, strúhaný parmezán, rascu, sušené oregano, rozmrvenú čili papričku, nasekaný čerstvý rozmarín, na plátky nasekaný cesnak. Osolíme, okoreníme a premiešame. Necháme v chladničke odležať.

  2. 2

    Z vychladnutej zmesi tvarujeme guľky, ktoré rýchlo opečieme na oleji. Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a nakrájaný cesnak, zalejeme paradajkami a ochutíme lístkami tymianu, soľou a korením. Povaríme 15 minút. Do hotovej omáčky pridáme za hrsť nasekanej bazalky.

  3. 3

    Fašírky poukladáme do zapekacej misky a celé to prelejeme paradajkovou omáčkou. Na vrch dáme plátky mozzarelly, posypeme strúhaným parmezánom a dochutíme olivovým olejom. Zapekáme 20 minút pri teplote 180°C.

Diskusia k receptu

pseudocognac
Vyzeraju strasne krasne. Mlete maso nemam rada, ale kvolivatomuto si kupit flak hovadziny a pomeliem. Olivac sice k rajcinam a bazalke v Stredomori patri, ale vzhladom k vysledkom testov kvality dovazanych olejov (o. i. obsahu pesticidov (DDT), nutnosti dlheho transportu a spalovania nafty, pestovaniu slnecnice u nas, ktora sa vlastne ani nestrieka, dam prednost slnecnicovemu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia