Mäsové guľky v rajčiakovej omáčke
Ladislav Dibala
šéfkuchár Original restaurant & wine bar pri hoteli Kaskády v Sielnici, 15. septembra 2013
šéfkuchár Original restaurant & wine bar pri hoteli Kaskády v Sielnici, 15. septembra 2013

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 900 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 1-2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
|
|
|
| 2 hrste |
|
| 2 ks |
|
| Paradajková omáčka: | |
| 2 ks konzerv |
|
| 1 ks malá |
|
| 3 strúčiky |
|
| 1 hrsť |
|
| pár |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
K mäsu pridáme vajíčko, strúhaný parmezán, rascu, sušené oregano, rozmrvenú čili papričku, nasekaný čerstvý rozmarín, na plátky nasekaný cesnak. Osolíme, okoreníme a premiešame. Necháme v chladničke odležať.
- 2
Z vychladnutej zmesi tvarujeme guľky, ktoré rýchlo opečieme na oleji. Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a nakrájaný cesnak, zalejeme paradajkami a ochutíme lístkami tymianu, soľou a korením. Povaríme 15 minút. Do hotovej omáčky pridáme za hrsť nasekanej bazalky.
- 3
Fašírky poukladáme do zapekacej misky a celé to prelejeme paradajkovou omáčkou. Na vrch dáme plátky mozzarelly, posypeme strúhaným parmezánom a dochutíme olivovým olejom. Zapekáme 20 minút pri teplote 180°C.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu