Pepermintové brownies

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 12. júna 2012

Uf. Tieto brownies to je ako mať na pleciach anjela a čerta, jeden šepká "už dooosť!!!" a ten druhý : "žer, cica!!!" :) Zobraziť celý popisUf. Tieto brownies to je ako mať na pleciach anjela a čerta, jeden šepká "už dooosť!!!" a ten druhý : "žer, cica!!!" :) Po tom ako ich vychválili do nebies na niekoľkých foodblogoch, rozhodla som sa, že vyskúšam aj ja, čo to za zázrak. Nuž, brownies ako také rozhodne nepatria medzi sladkosti, za ktorými sa idem "potrhať", ale na druhej strane, musím uznať, že tieto boli naozaj dobré. Nezvyčajné. Také svieže. Rozhodne odporúčam milovníkom brownies!

15 kúskov
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

180 g
180 g
80 g
40 g
2 balíčky
270 g
3




Postup

  1. 1

    Čokoládu rozpustíme v parnom kúpeli spolu s maslom. Necháme vychladnúť. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Pepermintky nasekáme, pripravíme si múku a kakao. Plech vyložíme papierom na pečenie.

    Pepermintové brownies  - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Do tejto zmesi opatrne zamiešame roztopenú vychladnutú čokoládu. Už nešľaháme!! Primiešame preosiatú múku a kakao. Nakoniec opatrne zapracujeme aj nasekané pepermintové cukríky.

  3. 3

    Cesto vylejeme na pripravený plech (35x25 cm) a vložíme do rúry. Po 25 minútach by mali byť brownies tak akurát. Na povrchu lesklé a vo vnútri stále vlhké a lepkavé. Vychladnuté nakrájame na kocky priamo na plechu.

    Pepermintové brownies  - obrázok 3
  4. 4

    Na záver pridávam link na pôvodný recept, podľa ktorého som piekla: http://anetagoesyummi.blogspot.sk/2010/12/pepermintove-brownies-za-21-rokov-mojho.html

Diskusia k receptu

lucylee
Tak toto je bomba, @elka. Ja som vcera robila dezert, ktory sa vola cokoladova smrt a bola to fakt "smrt"-nemohla som to prestat jest. Nabrala som si jednu lyzicku na ochutnanie a nakoniec si ani netrufam povedat kolko som ich zjedla priamo z misy. Toto musi byt podobne.
domci4
Supernýý, poviem Vám jednu "pikošku"... Kamoška tej anetky robila tento koláčik, nemala doma nič pepermintové tak tam dala zubnú pastu :D vynašla sa :)
tiginko
@nazarboncuk ja na rozdiel od teba považujem brownies za jedinú sladkosť, za ktorou sa idem potrhať...určite túto verziu vyskúšam, hlavne aby sa mi úplne neupiekol :-)
nazarboncuk
ahojte @lucka ty si čokomaniak!?tak potom na tomto by si si zgustla :)
@tiginko :) len do toho! myslím, že tých 20-25 minút mu úplne stačí aby bol tak akurát.záleží od veľkosti plechu
@domci :D nemyslíš vážne...hahaha
martamm
Vyzerá to úžasne, hneď by som spravila, len nemôžem sladké... Ale upečiem, keď bude u nás viac ĺudí a jeden kúsok ochutnám, snáď ma nezabuje. Zbožňujem horkú čokoládovú chuť a pepermint tiež...Ukladám...
rea1
@lucylee , recept na tu cokoladovu smrt by nebol? prosim, prosim. dobra horka cokolada je asi jedina sladkost, ktoru mam naozaj rada. a ten, kto vymyslel brownies by si zasluzil pusu rovno doprostred cela.
irenaw
brownies mám rada a "after eight" verzia dvojité mňam :-D
janger
@nazarboncuk , tak ako pozeram na tie brownies, vyzeraju pre mna tak strasne pritazlivo, ze ja by som asi pocuvala len toho certika na pleci :-). Mnamka.
niniatko
dnes som ich robila a dovolila som si také malé "prilepšenie" naliala som tam trochu tej otcovej ústnej vody :D (pepermintový likér)
domci4
Ver tomu, že myslím :P nemôžem dať mätu? nejako?
adkas
aj mna u Anetky zaujalo toto coko-mint brownies, ale este som sa nedostala k jeho vyskusaniu:))) @domci4 aj ja som tu story citala, len neviem nakoniec ako to skoncilo?
ivka29
juuuuj, toto už ako superne vyzerá, čokoláda a ešte aj pepermint, to musím vyskúšať, ale až za také 3 týždne, teraz som robila klasické brownies podľa @ivkaa , bolo skvelé :)
zzzz
Po vyskusani si dovolim zhodnotit, ze je to extremne sladke ba az nejedle, a to som dala vyrazne menej cukru...inak brownies same o sebe super aj orion cukriky milujem, ale ta kombinacia u nas zlyhala, 5 z 5 konzumentov to nezvladlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia