Gaštanová torta
Mária Miklovičová
šéfcukrárka Grand Restaurantu v Piešťanoch, 13. decembra 2011
šéfcukrárka Grand Restaurantu v Piešťanoch, 13. decembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme dopenista s práškovým cukrom a postupne do nich pridáme gaštanové pyré. Zvlášť vyšľaháme bielky do tuha a obe hmoty zľahka premiešame. Nakoniec pridáme hladkú múku.
- 2
Cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem, ktoré sme vymastili olejom a vysypali múkou. Pečieme pri 160 0C 45 minút.
- 3
Vychladnuté tortové pláty naplníme vyšľahanou šľahačkou, ktorú sme po došľahaní dochutili vanilkovým cukrom. Naplnenú tortu ozdobíme ovocím alebo jemne posypeme kakaom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu