Gaštanová torta

Mária Miklovičová
šéfcukrárka Grand Restaurantu v Piešťanoch, 13. decembra 2011
Gaštanová torta
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

500 g
300 g
10 ks
70 g
500 ml




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme dopenista s práškovým cukrom a postupne do nich pridáme gaštanové pyré. Zvlášť vyšľaháme bielky do tuha a obe hmoty zľahka premiešame. Nakoniec pridáme hladkú múku.

  2. 2

    Cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem, ktoré sme vymastili olejom a vysypali múkou. Pečieme pri 160 0C 45 minút.

  3. 3

    Vychladnuté tortové pláty naplníme vyšľahanou šľahačkou, ktorú sme po došľahaní dochutili vanilkovým cukrom. Naplnenú tortu ozdobíme ovocím alebo jemne posypeme kakaom.

Diskusia k receptu

cica2
musí byť výborná, krásne foto!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia