20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 210 - 240 °C
na 210 - 240 °C
Postup
-
1
Rúru vyhrejeme na 240° C, obe balenia lístkového cesta rozvaľkáme na štvorce so stranou 22 cm. Pečieme 5 minút. Potom teplotu v rúre znížime na 210° C a dopekáme ešte 10 minút. Necháme vychladnúť. Medzitým vylejeme šľahačku do misky a na 15 minút ju dáme do mrazničky.
- 2
Studenou vodou poumývame jahody, zbavíme ich stopky, necháme oschnúť a odložíme do chladničky. Šľahačku vytiahneme z mrazničky a šľaháme dotuha. Pridáme kryštálový a vanilkový cukor.
- 3
Jeden štvorec upečeného lístkového cesta položíme na rovnú misu, rovnomerne naň rozotrieme osladenú šľahačku a rozložíme jahody. Prikryjeme druhým plátom cesta a vrch ozdobíme trochou zvyšnej šľahačky a zopár jahodami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu