Foto: jerica
Tento recept je od našej @egreska , ja som zvolila malý rozdiel v množste , robila som z jeden a pol Zobraziť celý popis Tento recept je od našej @egreska , ja som zvolila malý rozdiel v množste , robila som z jeden a pol dávky , múke a veľkosti pletienky. Múku som z jednej dávky dala špaldová celozrnná hrubá (výborná) , polovicu dávky hrubá.Ostatné presne ako je v recepte od @egreska , samozrejme plus pol.
porcií
príprava
Postup
-
1
Náhľad akú múku som použila.Je to kombinácia ako na grahamové pečivo , nám vyhovuje táto kombinácia , pre cukrovkára , s tou múkou sa cesto dobre spracovávalo. Kto chce robiť z hladkej múky , tiež nie je problém.
-
2
Prísady , kvások , mlieko , vodu ,soľ,cukor, vyšlahám vajíčka s máslom pridám olej , zapracujem všetko do múky, vypracujem na hladko , ide to dosť rýchlo,lebo nedávam vajíčka nevyšľahané,nechám vykysnúť , na pomúčenej doske prepracujem,rozdelím na 4 bochniky , nechám ešte 10´ podkysnúť . Foto: vykysnutý bochník,
-
3
Bochník som rozdelila na 4 menšie bochníky. Každý som rozdelila na polovicu , vyváľkala na závin (viď foto)natrela som vyšlahanou kyslou smotanou, zavinula , pritlačila kraje , splietla na pletienku.
-
4
z každého bochníka dve pletienky , spolu ich bolo osem,
-
5
Potrela vajíčkom, posypala kmínom , aj sézamovými semiačkami Foto : pred pečením . Pečiem na 160° , cc 55´minút
-
6
Tento recept využijem , len nebudem robiť s plnkou pletienky , spravím rohlíky. Už sa teším . Ďakujem @egreska za super recept,hoci som si ho trochu upravila , ale si ma super navodila ako sa dá robiť z kysnutého.Tvoje nemajú chybu. Momentálne mám silnú virózu , tak som málo na PC.
Zenicky slovenske, vy ste take sikulky! Velmi obdivujem vase umenie a pracovitost.