Jahodové tiramisu

janette25 - bez fotkyjanette25, 14. augusta 2016
Jahodové tiramisu
Foto: janette25
30 minút
príprava

Suroviny

24 ks
200 g
250 g
100 g
1 ks
3 PL
300 g




Postup

  1. 1

    Piškóty namočíme do šťavy z kompótu.

  2. 2

    Zmiešame mascarpone, s jogurtom. Vyšľaháme šľahačku a potom zmiešame dokopy a pridáme cukor.

  3. 3

    Rozmixujeme jahody.

  4. 4

    Na striedačku ukladáme do ľubovolných pohárov. Dozdobíme jahodami a mätou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nepochybne dobrá maškrta, aj by som jeden pohár hádam zvládla :), ale je pravda, nie je to tiramisu, aj keď je v ňom Mascarpone......
monty469
Tiramisu to síce nie je, ale aj tak by som si za jeden pohár dala :-)
slavkabis
veru môže to byť fajné. mascarpone doma mám, niečo s ním vymyslím :)
kucharka
Super na horúce leto. V pohode, môže to byť tiramisu... Moderné tiramisu totižto môže byť z piškót alebo rôznych koláčov typu "panettone". Tiež môže a nemusí obsahovať vajcia, niekedy sa mascarpone mieša so šľahačkou a niekedy nie. Niektoré rodiny pridávajú alkohol. Ovocie tiež môže byť rôzne, naposledy som jedla ananásové.
Ďakujem za recept.
luclup
Jaj kazdy tu len nazvy riesi, ludia, tento pohar je urcite fantasticky tak nemusite za kazdu cenu hejtovat kazdy nespravny ci nepresny nazov. Nech si to doma kazdy pomenuje ako chce, ked to nevadi redakcii, tak potom nech to nevadi ani vam (: Janette ich urobila urcite s laskou, a chutou podelit sa o tuto maskrtu na leto s vami. Tak tiramisu ci nie, dezertik super, pozname, lubime, mnam!
kucharka
Afataga, asi som sa zle vyjadrila. Ja so nechcela hovorit o ziadnom chemickom zlozeni. Ja som sa len chcela podelit so svojou skusenostou z rodinnych vyletov z Talianska. Mala som na mysli rozne variacie tiramisu, ako asi na nasu strudlu, kde cesto moze byt listkove, tahane ...strudla je plnena jablkami, ceresnami, niektore rodiny davaju orechy ine zase puding...atd. Ospravedlnujem sa. A suhlasim s Luclup. Pekny den.
altyn
@janette25 , recept sa mi páči nech sa volá akokoľvek, no prepáč, nechápem rozpis ingrediencií. Konkrétne že potrebujem mrazené jahody a šťavu z jahodoveho kompótu. To znamená že mám otvoriť kompót, použiť nálev a jahody použiť mrazené. A čo s tými z kompótu?