Lesné černice pod snehom
Foto: helena10
Ďalší fajnový koláč z nazbieraných čerstvých lesných černíc.
Suroviny
Černicová zmes: | |
1,5 l lesné čerstvé |
|
2 PL |
|
1 bal. (v prášku) |
|
Cesto: | |
3 ks |
|
1 hrnček (250 ml) |
|
1 hrnček |
|
1/4 hrnčeka |
|
250 g |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
1 PL nastrúhaná |
|
Sneh: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
1/2 bal. |
|
1 PL |
|
Na plech: | |
na vymastenie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravím černicovú zmes. Polovicu lesných černíc popučím a potom všetky černice premiešam s cukrom aj karamelovým práškovým pudingom. Nechám bokom.
- 2
Na cesto trochu vyšľahám na nízkych otáčkach žĺtky s cukrami (netreba do peny). Prilejem olej, mlieko, tvaroh a krátko prešľahám. Nakoniec pridám po častiach múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli. Prisypem nastrúhanú citrónovú kôru, vymiešam. Cesto je husté.
- 3
Pripravené cesto rozotriem na papierom na pečenie vyložený plech 24 x 34 cm. Boky vymastím tukom a posypem múkou.
- 4
Dám predpiecť na 10 minút do vyhriatej rúry na 175-180 stupňov. Riaďte sa svojou rúrou.
- 5
Po 10 minútach vyberiem plech z rúry a na cesto rozložím pripravenú černicovú zmes.
- 6
Opätovne vložím do rúry a pri nezmenenej teplote pečiem cca 10-12 minút.
- 7
Medzitým vyšľahám tuhý sneh z bielkov, cukrov a citrónovej šťavy.
- 8
Cesto vyberiem z rúry, špajľou skontrolujem ako je upečený koláč. Natriem na černice tuhý bielkový sneh a znížim teplotu v rúre na 160 stupňov. Koláč vyberiem z rúry, keď je sneh zapečený.
- 9
Koláč nakrájam až po dôkladnom vychladnutí.
Tiež Černicový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu