Hermelín zapečený v cestíčku fotorecept

evusik - fotkaevusik, 1. októbra 2014
Hermelín zapečený v cestíčku (fotorecept)
Foto: evusik

inšpiráciu na tento recept som čerpala z obrázku na webe... lístkové cesto som vymenila za kysnuté, pridala som orechy a použila syr z bielou plesňou... výsledok predčil všetky moje očakávania...

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
250 ml vlažné
100 ml (alebo maso)
1/2 kocky
1/2 ČL
1 ČL
Náplň:
4 ks
2 ks kyslé
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku preosejeme do misky, do stredu urobíme jamku, vylejeme časť mlieka, pridáme kvasnice a štipku cukru, zakryjeme a necháme vzísť kvások. Potom pridáme zvyšok mlieka, olej alebo rozpustené maslo (100g), soľ a vypracujeme cesto, necháme aspoň hodinku vykysnúť

    Hermelín zapečený v cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vykysnuté cesto rozdelíme na štyri časti, môžeme aj na viac záleží od toho aký veľký je syr... ja som robila len dva batôžky, zo zvyšku cesta som upiekla pletenky

    Hermelín zapečený v cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    každú časť rozvaľkáme, do stredu dáme syr

    Hermelín zapečený v cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na vrch poukladáme tenké plátky jablka a posekané orechy... lepšie je použiť kyselšie jablko

    Hermelín zapečený v cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    syr zabalíme do batôžka, potrieme vajíčkom, posypeme semienkami a necháme na plechu podkysnúť

    Hermelín zapečený v cestíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pečieme na 220°C asi 12-15 minút

    Hermelín zapečený v cestíčku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    piecť batôžky treba tesne pred podávaním

    Hermelín zapečený v cestíčku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pretože najlepšie na tom je keď si odlomíte kúsok kôrky a namočíte ju do horúceho syra v kombinácii s jabĺčkom a orechmi je to fantasticky dobré... kto má rád syr a dá sa samozrejme použiť akýkoľvek iný, tak odporúčam vyskúšať...

    Hermelín zapečený v cestíčku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    takto zapečený hermelín môže byť výborným a prekvapujúcim pohostením pre návštevu ktorá má rada syry :-)

    Hermelín zapečený v cestíčku (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ešte na záver: nabudúce oriešky dopredu opražím, budú ešte lepšie a voňavejšie

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@evusik , uz niekolko krat som vyskusala tento Vas recept: aj s chlebovym cestom, dnes vsak s listkovym - je jemnejsie, chuti nam viac. Robim aj "detsku" verziu: namiesto plesnoveho syra pouzijem polovicu parenice - je to taktiez vyborne. Dakujem za skvely recept.



1x evusik