Jablkových koláčov nie je nikdy dosť. Najmä v jablkovej sezóne, ktorá sa pomaly, ale isto blíži. Recept na tento koláčik mám od svojej starej Zobraziť celý popisJablkových koláčov nie je nikdy dosť. Najmä v jablkovej sezóne, ktorá sa pomaly, ale isto blíži. Recept na tento koláčik mám od svojej starej mamy.
príprava
na 180 °C
Suroviny
40 dkg |
|
40 dkg |
|
40 dkg postrúhané |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
3-4 lyžičky |
|
1,5 dl |
|
4 |
|
podľa chuti posekané |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vymiešame s kryštálovým cukrom.
- 2
Do tejto zmesi pridáme múku so sódou bikarbónou. Zmiešame.
- 3
Pridáme nastrúhané jablká. Pomiešame.
- 4
Pridáme kakao a napokon olej. Môžeme pridať za hrsť posekaných orechov. Zase premiešame.
- 5
Cesto dáme na plech (na papier na pečenie) a do rúry. Upečené natrieme lekvárom a polejeme čokoládou. Poprípade ozdobíme čokoládovou ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu