Chvost homára - Lobster tail
Moje oblubene letne jedlo z cerstvych chvostov morskeho raka (v preklade homara).
Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste
Robi mäso marinované v sójovke ugrilujeme z každej strany asi 1–2 minúty.
Grilovaná kačica
Kačicu dobre umyjeme, zvonka aj zvnútra posolíme a okoreníme. Grilujeme 1 hodinu. Cukor skaramelizujeme...
Turecký šiškebab
Zmiešajte cukor, sójovú omáčku, olej, citrónovú šťavu a cesnakový prášok alebo cesnak, vytvoríte...
Omáčka na grilovanie
Tak toto mám od švagrinky . Ked som to po prvy krát skúsil , zaplesal sa môj...
Grilované marinované koleno
Ingrediencie na marinádu dobre premiešame a koleno do toho naložíme a necháme odstáť 5-6 hodín...
Pečené uzené stehno plněné česnekem
Stehna shora nařežeme a naplníme plátky česneku, kousky másla a bylinky.
Tavuk şiş kebap (Kurací kebap)
Urobte si leto v decembri alebo ako u nás (ešte) ignorujeme vianočné pečenie :)
Nepodarené tousty
Pridávam tento recept aby aj mladí, začínajúci amaterkuchári vedeli, že nie vždy sa všetko podarí!!!Robil som ich...
Teľacie karbonátky s hubami a hubovou omáčkou
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame a zomelieme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistené...
Domáci hovädzí hamburger
Tento recept pochádza z internetu, je upravený podľa vlastných predstáv, úplne jednoduchý a chutný.
Kačacie prsia s pomarančovým gélom
Keď už prsia, tak kačacie, ktoré dlhou tepelnou úpravou zbytočne nemučíme, a s pomarančom...
Prvé tohoročné grilovanie
Na sobotu sme si naplánovali grilovanie . Počasie nevyšlo podľa mojich predstáv . Bolo dosť...
Losos v citrusovej marináde s omáčkou chardonnay
ide cas vianoc a je dost ludi ktori nemusia kapra. tu je inspiracia v podobe lososa. verim...
Marinované karfiolové rezy pečené ako steaky
Veľmi jednoduchý recept na prípravu karfiolu pre tých, ktorí majú problémy s nadváhou, diabetes a...
Dokonalý steak
Perfektný steak ako z luxusnej reštaurácie môžete mať aj na vašej grilovačke, podľa našich tipov ho...
Jahňacie kotlety s kukuričnou polentou
Najprv prichystáme kukuričnú kašu (polentu). Dáme variť 1 liter vody s 1 lyžicou soli. Krupicu...
Zapekané zemiaky
... doma sme mali síce aj iné suroviny, ale v takéto sychravé popoludnie sme...
Pikantné rebierka
Bravčové rebierka nakrájame, dáme do hrnca s moridlom pomaly variť. Uvaríme ich len do polomäkka....
Arabský tanier
Morčacie prsia nakrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme rímskym kmínom, pridáme tri roztlačené strúčiky...
Morčacie stehno v zázvorovej marináde
Slnko, voda, vzduch – vraví sa o lete. Ja ho vnímam najmä ako vykročenie...
Marinovaný grilovaný baklažán v oleji a octe
Obľúbené predjedlo z južného Talianska, vhodné aj ako ľahká večera na chlieb. Možno ste ho...
Domáca klobása na grile
Bravčové mäso (môžeme primiešať hovädzinu alebo divinu) pomelieme, pridáme papriku, soľ, korenie, rascu a cesnak....
Gyros z trouby
Nedávno jsem viděla na netu nějaké video, jak si připravit v domácích podmínkách gyros. Původně...
Bravčové koleno mňam
Koleno vykostíme. Z horčice, piva, prelisovaného cesnaku, soli a hubového korenia pripravíme kašičku.
Barbecue v kuchyni
Leto odišlo , jeseň pomaly tiež. My pod V. Tatrami máme už pomaly nefalšovanú zimu. Tatry už...