Baklažánová nátierka

jaroslavzidek - fotkaJaroslav Žídek, známy šéfkuchár, 14. októbra 2015
Baklažánová nátierka
Foto: Shutterstock
35 minút
na 230-240 °C

Suroviny

Na nátierku:
2 ks
1 - 2 PL
1 ČL
1 ks
1 strúčik
1 malá
 čerstvá
2 PL
Na tahini – sezamovú pastu:
100 g
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán vcelku popicháme vidličkou, položíme ho nad rozpálený gril (resp. otvorený oheň). Opečieme ho z každej strany, stačí 4 - 5 minút.

  2. 2

    Následne ho dáme do predhriatej rúry na 230 - 240°C a pečieme ho asi 30 minút.

  3. 3

    Na panvici prehrejeme sezamové semienka, potom ich dáme do mixéru. Prilejeme olivový olej a dôkladne rozmixujeme, až kým nevznikne hladká pasta. Prelejeme do misy, necháme odstáť. Olej vystúpi hore a dolu ostane hustá pasta.

    Baklažánová nátierka - obrázok 3
  4. 4

    Potom ho narežeme a jednoducho olúpeme. Vnútro posekáme na drobné kúsky. Dáme ho do misy, pridáme 2 - 3 lyžice tahini, osolíme, pridáme rímsku rascu, kúsok posekanej chilli papričky, cesnak a šalotku.

  5. 5

    Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, limetovú šťavu, olivový olej, okoreníme a dôkladne premiešame.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: