Foto: Shutterstock
35 minút
na 230-240 °C
na 230-240 °C
Suroviny
Na nátierku: | |
2 ks |
|
1 - 2 PL |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 malá |
|
čerstvá |
|
|
|
2 PL |
|
|
|
|
|
Na tahini – sezamovú pastu: | |
100 g |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Baklažán vcelku popicháme vidličkou, položíme ho nad rozpálený gril (resp. otvorený oheň). Opečieme ho z každej strany, stačí 4 - 5 minút.
- 2
Následne ho dáme do predhriatej rúry na 230 - 240°C a pečieme ho asi 30 minút.
- 3
Na panvici prehrejeme sezamové semienka, potom ich dáme do mixéru. Prilejeme olivový olej a dôkladne rozmixujeme, až kým nevznikne hladká pasta. Prelejeme do misy, necháme odstáť. Olej vystúpi hore a dolu ostane hustá pasta.
- 4
Potom ho narežeme a jednoducho olúpeme. Vnútro posekáme na drobné kúsky. Dáme ho do misy, pridáme 2 - 3 lyžice tahini, osolíme, pridáme rímsku rascu, kúsok posekanej chilli papričky, cesnak a šalotku.
- 5
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, limetovú šťavu, olivový olej, okoreníme a dôkladne premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu